Moleküler biyoloji, biyokimya, mikrobiyoloji, genetik gibi disiplinlerde yürütülen çalışmaların artık bir ürüne dönüşmesine yardımcı olan sahadir.
Yani siz o kadar ar-ge yapıyorsunuz da ee sonuç diyenlere işte burada dediğiniz şeydir.
ilaç, aşı, rekombinant üretimler vs. biyoteknolojinin kanatları altındadır.
türkiye'nin çok felaket geride olduğu teknolojik alan. sağlık bakanlığının bu konuyla ilgili neredeyse hiç çalışması yok. savaşların sadece topla tüfekle yapıldığını sanıyor olabilirler. sağlıkta çoğk iyiyz demezler mi? güliver masalı gibi amk.
çeşitli doğa bilimlerinin yanı sıra, makina mühendisliği, elektrik elektronik mühendisliği ve bilgisayar mühendisliği gibi mühendislik dallarından da yararlanır.
mikroorganizmaların, hücrelerin ve doku kültürlerinin ve bunların çeşitli kısımlarının teknik uygulama potansiyelinden yararlanmak amacıyla biyokimya, mikrobiyoloji ve mühendislik bilimlerinin birleşik bir uygulamasıdır. Biyoteknoloji diziplinli bir çalışmadır.
son yıllarda geliştirilen genetik mühendisliği yöntemleriyle, endüstriyel üretim olanaklarını daha da artıran, dolayısıyla insanlara yarar sağlamaya çalışırken doğayı iyice bozan tekniklerin tümü.
gıda üretimine insanın doğal olmayan müdehalesi olarak görülmektedir, ama suni ürünlerin olduğu kadar doğal olan biyolojik işlemleri de içermektedir. biyoteknoloji yoluyla üretilen bazı besinler; peynir, bira, şarap, ekmek, sirke, yoğurt, soya sosu, turşular, dilimlenmiş etler...
biyoloji bilimleri ve mühendislik uygulamalarının bir arada kullanılmasıyla organizmaların ( bakteri, maya, hayvan, bitki) ya da biyokimyasal ürünlerinin; ilaç, tekstil, tarım, vs. alanlarında kullanılma amaçlı geliştirilmesi ya da değiştirilmesi için yapılan çalışmaların tümüne verilen isim