bitki çayları

entry24 galeri0
    24.
  1. amaç kendini iyi hissetmekseve hafif hastalandığını da hissediyorsan bunlar yerine tylol hot daha iyi bir çözüm.
    0 ...
  2. 23.
  3. Bitki çaylarının Üç farklı demleme yöntemi vardır.
    -Sıcak demleme/haşlayarak demleme (infüzyon)
    Yaprak, sap çiçek gibi kolay çözünebilecek tıbbi çaylardan bu yöntem kullanılır.
    -kaynatarak demleme(dekoksiyon)
    Kök, kabuk, tohum gibi sert bitkilerde bu yöntem kullanılır.
    -oda ısısında suda bekletme(maserasyon)
    içinde müsilaj bulunan ve sıcak hazırlandığında çaya geçmesini istemediğimiz maddeler bulunan bitkilerde bu yöntem kullanılır.
    1 ...
  4. 22.
  5. Hasta olunduğunda işe yarayan çaylardır. için arkadaşlar.
    0 ...
  6. 21.
  7. sağlığa yararlı ama limon ve ada çayı dışında sevmesiğim çaylar.
    0 ...
  8. 20.
  9. genelde tatları samandan hallicedir. normal çay yokken içilebilir.
    1 ...
  10. 19.
  11. Kokoş teyze çayları. Nasıl içiyorsunuz yahu. ıyykkk.
    1 ...
  12. 17.
  13. bu sabah içinde adeta volkanlar patlayan midemi iki bardakta az çok toparlayan güzel çaylardır.
    1 ...
  14. 16.
  15. Az önce çaydanlıkta demleyip içtim feci baş ağrısı yapıyo bana ve uykumu getiriyo.
    1 ...
  16. 15.
  17. melisa çayı efsanevi bir çaydır arkadaşlar, içtikten sonra o kadar güzel sıçıyorum ki, bağırsağımda bi damla bok kalmıyor.
    1 ...
  18. 14.
  19. bir dönem hunharca içtikten sonra kokusundan bile hoşlanmadığım çay grubudur.
    0 ...
  20. 13.
  21. vazgeçilmezlerim arasında olan çay çeşitleri.
    0 ...
  22. 12.
  23. Anneler tarafından sevilip zorla içirtilen çaylardır.
    1 ...
  24. 11.
  25. Konu hakkında bilgisi olmayanların bolca yorum yaptığı durumdur.

    Normal çaylarla aralarında kafein farkı bulunan bir olay, normal çaylara göre vucuda 10 kat faydalı olan çeşitlerdir.
    0 ...
  26. 10.
  27. yeşili mavisi ıhlamuru bitki de, bizim içtiğimiz siyah çay sentetik mi?
    tanımtırak siyah; siyah çay da bitkidir.
    edit: hayret la edite gerek kalmamış imla hatası yok.
    0 ...
  28. 9.
  29. Siyah çaya tercih edilenDir. Son derece faydalı ve içimi keyiflidir.
    Adaçayı, nar çiçeği çayı favorilerimdir.

    Edit: Hep Dirdirdir olmuş bu entry ya *
    3 ...
  30. 9.
  31. Çoğu güzeldir. Normal çaya 5 basarlar. Mistik chai lezzetinden mahrum fakir kekoların saldırısına uğramıştır. Doğadan soğuk bile çıkarmıştır.
    1 ...
  32. 8.
  33. Yıllardan beri höpürdeterek içilen ıhlamur ile adaçayı da bitki çayıdır. Yani hepsi "igrenç şeyler" değil.

    Bu arada yeşil çayın ne kadar iğrenç bir şey olduğunda hemfikiriz galiba.*

    edit: beyaz çay için yeşil çay yerine hem içimi daha leziz hem daha faydalı. Biraz Emine Erdoğan'ın reklamı gibi oldu ama olsun.
    1 ...
  34. 7.
  35. 6.
  36. erkeklerin özellikle dikkat etmesi gerekir. çünkü çoğunda östrojen bulunur. günde bir bardaktan fazlası takımlar için zarardır.
    0 ...
  37. 5.
  38. hiçbir özelliği olmayan, bildiğin çayı da içine alan fakir iksirleri.
    0 ...
  39. 4.
  40. 3.
  41. Olmazsa olmazlarimdandir minnoslarim ..
    1 ...
  42. 2.
  43. tuhaf kokulu ve tuhaf renkli çaylardır genellikle kızlar içer ki bu yüzden bu çaylara "kız çayı" da denebilir.
    1 ...
  44. 1.
  45. ebegömeçli karışık bitki çayı: mide rahatsızlıklarında (ülser-asit fazlalığı-gastrit) etkilidir. sindirim sistemi tahrişlerini önler. sinir sistemini yatıştırır. gaz sökücdür. bağırsak sistemini düzenler. vücudu zinde tutar. mide kramplarına faydalıdır. stres kökenli mide rahatsızlıklarında etkilidir. günde 5 defa 3 tok 2 aç karnına içilmesi tavsiye edilir.

    kantaronlu karışık bitki çayı: stres ve zihinsel yorgunlukta, hafif ve orta dereceli depresyonda etkilidir. sinirleri yatıştırır, kalp ritmini düzenler, belleği güçlendirir, mide kaynaklı stresin oluşumunu engeller, stres kökenli uykusuzluk ve halsizlikte etkilidir. sinirsel kökenli mide bulantısını keser. günde 4 defa 2 aç 2 tok karnına içilmesi tavsiye edilir.

    hindibalı karışık bitki çayı: karaciğer işlevini destekler. potasyum ihtiyacını giderir. karaciğer enzimlerini düzenler,. kan temizleyici özelliği vardır. kan dolaşımını dengeler. sindirim sistemini destekler. iltihap kurutucu özelliği vardır. sinir sistemi yatıştırıcısıdır (antidepresif), uyarıcı ve iştah açıcıdır. günde 3 defa aç karnına alınması tavsiye edilir.

    bamya çiçekli karışık bitki çayı: şekeri düşürür, kandaki şeker oranını düzenler, şeker hastalığında meydana gelen ağız kuruması ve kokusunu giderir. pankreası faaliyete geçirir. vücudun insülin üretmesini sağlar. metabolizmayı düzenler. aşırı idrara çıkmayı düzenler. günde 4 defa 3 aç 1 tok karnına alınması tavsiye edilir.

    okaliptuslu karışık bitki çayı: astım, bronşit, öksürük, nefes darlığı ve üst solunum yolu enfeksiyonlarını giderir. kronik bronşite iyi gelir. göğsü yumuşatır. bademcik ve boğaz iltihabını giderir. ateş düşürücü özelliği vardır. balgam sökücüdür. günde 3 defa aç karnına alınması tavsiye edilir.

    civanperçemli karışık bitki çayı: kadın hastalıklarında etkilidir. menapoz dönemi rahatsızlıkları miyon ve kist tedavisinde etkilidir. idrar yolları rahatsızlıklarında etkilidir. iltihap kurutucudur. ödem çözücüdür. stres ve yüksek ateşte etkilidir. hormonal bozukluklarda etkilidir. menapoz dönemi stresini giderir. günde 5 defa 3 aç 2 tok karnına alınması tavsiye edilidir.

    meyanköklü karışık bitki çayı: böbrek rahatsızlıklarında etkilidir. böbrek taşının düşmesine yardımcı olur. sindirim sistemi tahrişlerini giderir. idrar sökücüdür. günde 3 defa aç karnına alınması tavsiye edilir.

    defne yapraklı karışık bitki çayı: romatizma ağrıları ve iltihaplarına karşı etkilidir. safra sökücüdür. eklem ve adale ağrılarına iyi gelir. kanı temizler, ödem, spazm ve iltihap gidericidir. günde 5 defa 3 aç 2 tok karnına alınması tavsiye edilir.

    kereviz tohumlu karışık bitki çayı: prostat iltihabı, idrar yollarındaki iltihaplanmada, idrar tutamama gibi problemlerde, vücutta biriken ödemlerin atılmasında, eklem rahatsızlıklarında, bayanlarda üreme organları kaynaklı mikrobik hastalıklara bağlı olmayan sancı ve ağrılarda, bağ dokusu direncini arttırmada kullanılmaktadır. günde 3 defa aç karnına alınması tavsiye edilir.

    hayıt tohumlu karışık bitki çayı: kalp damar tıkanıklığında kullanılır. kalp ve kılcal damarların gerginliğinin artmasını önler. damar duvarlarını onararak kalp ritmini düzenler, kalp krizi riskini azaltır. kan basıncını dengeleyerek tansiyonu düzenler. kandaki yağlanmayı önler. kan şekerini dengeler. ayak ödemlerini önler. tansiyona bağlı olarak kulak çınlaması ve uğultuya iyi gelir. kolestrolü dengeler. günde 3 defa aç karnına alınması tavsiye edilir.
    3 ...
© 2025 uludağ sözlük