bisiklet alacaklara tavsiyeler

entry100 galeri7
    98.
  1. Önce ikinci el bir bisiklet alın. Ustalaşınca vitesli bir bisiklet alırsınız.
    0 ...
  2. 97.
  3. Bit pazarında beleş sayılır.
    0 ...
  4. 96.
  5. Bu işin uzmanıyım. ilk önceliğiniz bisikletin cant genişliği olsun. Eğer boy 170 ve altı ise 26 cant bir bisiklet , 180 ve üzeri ise 28 cant , 190 üzeri ise 29 cant tercih edin. Boyunuza uygun bir cant tercih etmezseniz ayaklarınız , sırtınız ve özellikle dizleriniz mahvolur.

    ikinci husus ise fren ve viteslerin kalitesi , plastik ise kalitesine dikkat edin. Bu aksamlar sağlam olsun. Fren türünün "V" veya hidrolik olması pek fark etmez .

    Dediğim gibi boyunuza göre bir bisiklet alın yoksa bisiklet yarardan çok zarar verir size.
    0 ...
  6. 96.
  7. motorda aynı şekilde hevesle alınır bir şekilde elden 2. el olarak çıkarılır. ya motor/bisikleti satmak ya da daha iyisini almak için satar insanlar bu iki tekerlileri.

    evet bisiklet alırken (2. elden bahsediyorum) bisikletin kaportası çok önemli. bir bakın bisikletin gövdesine çizik var mı?

    cevap muhtemelen hemen adamdan gelir o dökülür anlatır size böyle böyle diye.

    bisikleti sonrasında 5-20 dakika arasında sürünüz. zincirlerini lastiklerini jantına bakınız. gözünüz bisikletin kendisinde olsun. ve bisiklette vites değiştirirken en önemli olay bisiklete basarken hız yapması ve sesi. o vites değişimi sonrası gelen sesi çok iyi tanıyın. taaaak diye mi atıyor yoksa güzelce mi? eğer yüksek sesle atıyorsa biliniz ki vitesin anası ağlamış. pert değil ama ömrü kısalmış. tık tık diye geçiş yapıyorsa sahibi muhtemelen az vites değiştirmiş viteslere ellememiş. sürmüş gitmiş.

    tekerlekleri sorunuz. bir bisikletçiye gittiyse bisikletçinin orijinal lastik yerine defolu lastik takma ihtimali çok fazla. iç lastiğini de sorun patlama yapmış mı vs. jantında çizik ya da incelme olmaması çok önemli.

    bakın; gittiğiniz yolda 60 km gibi azami bir hıza erişmeyi başardınız yokuş aşşağı. bir anda jant gitti. sonuç? evet jant çok önemli. orjinal olmalı.

    son olarak amortisörlerini kontrol etmeyi unutmayınız. güzel amortisör esner. yaylanır. önüne kaya gelse olayı taşımaya çalışır. yani size kaza yaptırmayan esneyen bir amortisördür.

    koltuğuna gelince dötünüzü acıtmaması çok iyi. günlük kullanımda 4-5 saat sonrasında acıtacak kadar sert oturakları biliyorum. bu oturakları bisikletçide değiştirmeyin. kendiniz içini terziye götürerek doldurun. masraftan kurtulun.

    not: 5 yıllık amatör bisiklet sürücüsüyüm. işi profesyonele bağlamadım yoksa insan sıkılıyor. bu sene motor alacağım. bisikleti bırakalı bayağı oluyor. motor tutkumsa çocukluktan beridir var. motor hakkında tavsiyesi olacak olan arkadaşlar da beni yeşillendirirse çok memnun olurum.
    1 ...
  8. 95.
  9. genelde ilk bi heves katlanan bisiklet alan herkes sonra satıyor. o yüzden 2. eli çok var.
    0 ...
  10. 94.
  11. 5 ay önce ben de çok araştırdım fakat ülkenin durumu ortada iyi bir bisiklet almak için ciddi paralar bağlamak lazım. Ben 1500 tl ye kron marka bir dağ bisikleti aldım. Şu an memnunum giriş seviyesi de olsa bana yetiyor. Size de gelecek olursam. Bisiklet boyu kadro boyu fren türü dağ/yol/şehir olması açısından çok dikkat etmelisiniz. Yoksa sizin için hüsrandan öteye gitmez.
    1 ...
  12. 93.
  13. Zevkine keyfine kalmış yüzlerce çeşit model var.şehir bisikletine bakıcan.
    1 ...
  14. 92.
  15. facebookta 2.el bisiklet gruplarından alınırsa çok daha uygun fiyata alınabilir.
    1 ...
  16. 91.
  17. Tavsiye edebileceğiniz bir model var ise yeşillendirin lütfen.

    Edit: Şehirde kullanıma uygun olması tercihimdir.
    0 ...
  18. 90.
  19. amasörlü bisiklet almayın. evet.
    0 ...
  20. 89.
  21. 88.
  22. öncelikle boyunuza uygun seçim yapmalısınız. sonra amacınıza uygun seçim yapmalısınız. ondan sonra ekipmanları belirlemelisiniz. marka vermiyorum ne alırsanız alın. ama şunu unutmayın!!! lastik patladı, zincir attı, vites geçişi bozuldu, sök-tak, genel bakım vb. gibi durumlarda bunların tamiratını kendiniz yapacak seviyede bilginiz muhakkak olsun. yoksa hiç yeltenmeyin. iki gün sonra atarsınız bir köşeye. paranıza yazık.
    0 ...
  23. 87.
  24. Vites mekanizması ve dişlileri kaliteli olanı alın. Yoksa sonra tüm tamircilerle akraba olursunuz.
    0 ...
  25. 86.
  26. şehiriçi/asfalt yollarda kullanacaklara mosso lagerda modelleri başlangıç için güzel.
    0 ...
  27. 85.
  28. 82.
  29. 2017 bitmeden mosso 7581xc xt alabilirsiniz. 2017 yılında fiyatına göre donanımı en iyi bisiklettir.
    0 ...
  30. 81.
  31. laf olsun diye almayın, sürün amk şeyini.
    1 ...
  32. 80.
  33. Yukardaki sele tavsiyelerinin hic birine uymayin herkesin kalcasi farklıdir gidip bi merkeze sele icin ölçü aldirin kendi gotunuzun ölçüsüne göre sele alın gotunuz agrimaz bu sayede.
    3 ...
  34. 79.
  35. 78.
  36. 77.
  37. hangi frenin ön tekerin freni olduğunu iyi ezberleyin sonra ebenizin a.ını görmeyin...
    2 ...
  38. 76.
  39. 75.
  40. Caldirmayin. Otoparkta kilitli bisikletini çaldıran yazar tavsiyesi.
    0 ...
  41. 74.
  42. Paraya kıyın, hafif ve saglam bir sey alin. Keyf alin. eziyet etmeyin kendinize.
    2 ...
  43. 73.
  44. öncelikle bütçe. abi ben bisiklete 1000-1200 arası veririm diyin mesela.
    bütçe sonrası; abi ben nerede yaşıyorum şehrin yolları dik mi, asfalt mı, işe giderken mi kullanacağım yoksa sadece haftasonu göl deniz kenarı takılacak mıyım? bunlara verilen cevaba göre yol, hibrid, dağ bisikleti ona karar verin. uzun yol yapmayacaksanız yol almamanız tavsiyedir.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük