mühendis olmuş ama adam olamamış insan söylemidir. bu arada mühendislik okuyorum ama koordinasyon denilen kelimenin önemini biliyorum. bu kadar meslek çeşitliliğinin bi anlamı olmalı değil mi?
yapacağı işler torna ve tesfiyeyle kısıtlı olmayan insanlardır, makinacılar. gaz türbinleriyle beklerim, kontrol sistemleriyle, asansörlerle, iklimlendirme cihazlarıyla, tesisatlarla... nice işletmeler çöker de makinacılık bilgisi yani mühendislik baki kalır. kimileri için de eşeklik.
ben ilkokul mezunuyum. köyde çobanlık yapardım. istanbul a göçtük babam beni meslek öğreneyim diye tornacının yanına koydu. 15 sene o piyasada çalıştım sonra, bir torna bir freze alıp yansanayici olarak iş yapmaya başladım. şimdi yanımda 45 kişi çalışıyor. 3 tane de mühendis var. *
diğer mühendislerin, üretici olan tek mühendislik ana bilim dalının konstrüksiyon olduğunu hesaba katmadıkları bariz belli. üretim araçları olmadan taşlar ve sopalarla girerler savaşa.
makinacıların tank ve tüfeklerle, elektronikçilerin lazer silahları ile, inşaat mühendislerinin savaş kuleleri ile, tekstilcilerin ise iğne ve iplikle savaş alanına geldikleri büyük muharebe.
endüstriciler ne yapıyor derseniz, onlar bir kenarda kaç kişi ölmüş istatistik tutup, nasıl ölünmez onun hesabını yapıyorlar.
birbiriyle savaşanları ikna edemedik. bari savaşmayan mühendisler birlik olsun, diğerleri birbirlerini kırıp ortadan kaldırınca, tüm dünyaya hakim olsun yeni mühendis ordusu. hah hah hah-kötü adam gülüşü.