birey yayınları'ndan çıkan bir kitaptır. yazarı alaattin altuntaş'tır. birey geometri a'nın daha zoru olarak çıkmıştır. aşırı zor olması ile ünlüdür. yok efendim yapamıyorum. olmuyor.
(bkz: öss ye hazırlanan uludağ sözlük yazarları)
birey geometri soru bankası a dan daha zor olan tek kitapmış, a zaten gereksiz ve fazla yorucu, kafa patlatıcı ve insanın ağzına sıçan bi kitap olduğuna göre hocaların canı sıkılan öğrencilere işkence olarak önerebileceği bir kitap olduğunu sadece tahmin edebiliyorum, çünkü artık geometri değil calculus çözüyorum, birey olsa da yesek diyorum hatta.
kırtasiyelerde sıcak sıcak dizilmiş birey yayınlarının yeni kitabı. bir matematikçi gözüyle o kitabın nasıl çözüleceğini ele alıyoruz. televizyonunuzun sesini biraz kısarsanız sevinirim.
matematik bölümünde düşünmeye teşvik eder hocalar. nasıl? sınavda dört soru olur genelde ve iki saate yakın da süreniz vardır. umutsuzca cevaplamaya başladığınız soruları zamanla yanıtlamaya başlarsınız. püf noktaları kendini göstermeye başlar. bir matematik bölümü öğrencisi için bunun böyle olduğunu anlamak okulu bitirmek için ön şarttır. bizim konumuzla alakayı kurmak üzereyim sabrediniz.
Diferansiyel denklemler dersinde hocamız sınıfa döndü. çocuklar önce basit soruları çözün. kolaydan başlayın. yavaş yavaş... bu üzerinde durulmayan çok önemli altını çiziyorum çok önemli bir tavsiyedir. Kolaydan başlayan aptal değildir. sadece ne yaptığını bilendir. ilerledikçe görmeye, gördükçe sevmeye başlayacaktır.
zeki bir öğrenci olmak kitabı çözmeye yetmez. bırakın el alemle s.dik yarıştırmayı. kitabı aldıktan sonra elinizde patlasa daha mı iyi?
yayınevinden gelen fakslarda küfredildiği söyleniyor. efendim kitabınızı kötülemedik, tam yerine rast geldi manzara koyduk.
bir başka yayınımızda görüşmek ümidiyle esen kalın...
rahat sorular başta kazıklar sonda olacak şekilde soruların kolaydan zora sıralandığı sinir bozucu bi kitaptır. ben össye hazırlanırken bir konuyla ilgili soruların hepsini birden çözebilmiş babayiğit daha tanımadım. çocuk öss birincisi olsa da bir gün gelip abi ben de o bireyi bitiremedim diyebilir. sınav öncesi hele bu kitaptan çalışan kişinin moralini bozup kötü not alması kaçınılmazdır. **
geometri kitapları zaten hep bir polemik oldu yurdum öss mağduru gençlere. zor alırsın yapılamaz, kolay alsan da sana bir faydası yoktur zaten. en iyisi sağdan soldan verilen tavsiyelerle orta karar bir kitap almaktır ki bulunmaz öyle kitaplar kolay kolay.
şu anda çözmeye çabalamama rağmen bir ilerleme kaydedemiyorum. bu başlığı açtığım ocak ayından itibaren bir ilerlemem yok. ne yapacağım ben bu geometriyi?
sorularını kendi hocalarının bile çözemediği kitap. amaç zor soru sorup güya öğrenciyi sınava hazırlamak. ama hiçbir halta yaramamaktadır.bunu çözen öss'ye girecek diye yıllarca nice kitaplar çözdük * sonuçta azıcık kasan herkes 1-2 sene içinde yerleşiyor. önemli olan okul bitince ne halt yiyeceği.
a versiyonundan daha zor olması özelliği ile tanımlanmış olmasına rağmen aslen her testin içinde barındırdığı 2-3 orjinal soru haricinde çok bi numarası olmayan kitaptır. "olimpiyat zorluğundaymış olm" diyenler kitabı az biraz inceleyince a versiyonundan çok da farklı olmadığını göreceklerdir.
zamanında kitabı satın alıp direk sorulara bakmadan rulo yapıp üzerine oturmaya çalıştıgımız kitap. * genelde son iki veya üç sorusunu sınıftaki bütün inekleri el ele tutuşturarak * çözdürürdük.
'dur ben bi geometri soru bankası yapayım da , kendini geometride iyi zanneden danalar bi güzel dumur olsun' diye yayımlandığını düşündüğüm kitaptır. eğer geometri için kondisyon gerekiyorsa sınav için, bu kitap günlük 10 km koşuya bedeldir kanımca. *
geometri yazılıları için okulda tek kaynaktır. hocaların bu sene aldırdığı karekök vardı bizde, ona çalıştık adam gitti 3 sene önce aldırdığı birey b'nin son testlerindeki sorulardan oluşan 20 soruluk yazılı yaptı. 60 alınacaktır. müracaat için tczbfl.
sorularını gördükten sonra geometri bilginizi sorgulamanıza yol açar. merak etmeyin her şey yerli yerinde. sorun kitapta, aşırı derece kazıklar maalesef. ama fantazi niyetine çözülebilir. *