biraz resmiyet baldan tatlıdır

entry9 galeri0
    9.
  1. 8.
  2. pek çok ortam açısından doğru bir önerme. lakin şu tada da gelmemelidir:

    --spoiler--

    - Marc Merhaba, iş değiştirmeyi düşünüyorum ve senin yatırım ile ilgili deneyimlerin hakkında konuşmak için bana vakit ayırıp ayıramayacağını merak ettim.
    - Tabii ki Julie, Perşembe günü öğleden sonra benim ofisimde olur mu?
    --spoiler--

    (diyalog linkedin'in mesaj aplikasyonundaki örnekten alıntılanmıştır.)
    0 ...
  3. 7.
  4. biraz empati biraz feraset ile (bkz: nabza göre şerbet vurmak) sözünün yeri geldiğinde lazımiyetini gösterir. kimi zaman yalakalık değilim ben, der; aslında bu söz. saygıdır karşı tarafın isteğine.
    0 ...
  5. 6.
  6. her şeyi cıvıklaştırmamak bazen kalıcılığı sağlayabiliyor böyle de düşünmek lazım.
    0 ...
  7. 5.
  8. her ne kadar bizim fikrimizce sonuna kadar samimi olalım, canciğer olalım, yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmesin, parazit yaşam sürelim koloni kuralım fikri başgösterse de biraz resmiyetle daha sağlıklı dostluklar, arkadaşlıklar ve hatta akraba ilişkileri oluşur fikriyle özleşleşen cümledir.
    0 ...
  9. 4.
  10. millet olarak bize ters gelir bu anlayış. ama aslında doğru olan budur. biriyle ne kadar çok samimi olursanız tepenize sıçma olasılığı o kadar artar...

    (bkz: yüz verdik ayıya geldi sıçtı halıya)
    0 ...
  11. 3.
  12. samimiyet, her ne kadar içten ve masumca olsa da seviyesizce olduğu yönünde yorumlanabilir ve kişiyi sevdiğinden uzaklaştırabilir bu samimi kimse açısından üzücü olabilir evet, biraz resmiyet baldan tatlıdır.
    0 ...
  13. 2.
  14. " fazla samimiyet maraz doğurur" şeklinde abiye kuzumsu bir mutant atsözü ile desteklenebilecek, söyleyen şahsın "her gördüğü ak sakallıyı dedesi zannetmediğini" salık veren, diğer bir mutant atasözü. tem yerinde ve tam zamanında kullanıldığında kullanan kişi için büyük faydaları dokunabilir, önerilir.
    0 ...
  15. 1.
  16. samimiyeti muhabbeti sevmeyen bir kişi tarafından söylenmesi muhtemel olan cümledir. ama karşıdaki insanı da üzebilir.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük