ülkede yaşayan insanların topluca yada büyük bir kısmı tarafından sergilenen hareketlerdir.
her ne kadar ailemle mangal yapıyor olsam da dürüst olup söylemem gerekir ki, halk açık alanlarda mangal yapmak bir medeniyetsizlik göstergesidir. yaya geçitinde yayaya yol vermemek. kornaya basmak. seksin öcü olarak görülmesi.
başbakanın sıfatının her yere iliştirilmesi. aptala öğretir gibi ezberletti kendini ve sıfatını. kendisi görgüsüz ama yaptığı ile de saf kesime ulaştı.
ülkemiz fakir olduğu için insanların akıllı telefon kullanmaması gerektiğini düşünen gidip bir de ülkeyi fakirleştiren yöneticiklere oy veren cahil zihniyet.
en ufak bir makama ulaşan bir insanın bile eş dost yakın akraba alayını bir yerlere yerleştirme çabası, en büyük görgüsüzlük budur bence, siz hala yere tükürmekten bahsedin, bundan daha beteri olamaz.
belki tam olarak görgüsüzlük denemez ama pazarlıktır.
geçen otobüste bir dayının telefon konuşmasını dinliyorum. "ayıp değil mi neden dinliyosun adamı?" demeyin hemen çünkü tüm otobüs dinliyoruz bu adamı. çünkü telefonla bağıra bağıra konuşan abilerimizden bu dayı. bir de telefonun hoparlörünü açmış karşı tarafı da duyuyoruz. en azından diyaloglarda bütünlük oluyo. adam taşınacak mıymış neymişse artık nakliyat firmasıyla konuşuyor. 5 6 dakika kadar her şeyi konuştular en sonunda adam buna bir fiyat söyledi bu da fiyatı beğendi ama genlerinden gelen bir dürtüyle pazarlığa yeltendi. tam telefonu kapatırken "en son kaça olur?" dedi. nakliyatçı eleman da "2400" e olur abime dedi. yani 100 lira inmiş oldu. tamam dediler, anlaştılar kapattılar.
burda bana garip gelen adam "en son kaça olur?" demeden telefonu kapatsa 100 lira daha fazla ödeyecekti. yani "en son kaça olur?" cümlesinin değeri 100 tl mi oluyo? bu nasıl bir mantık?