bu ayarda bir sözlüğü 4-5 bin liraya yazdırırsın bir freelancer yazılımcıya. zaten arayüz pert, onun için tasarımcıya gerek yok. bir bootstrap theme kullanarak yeni başlayan bir bilgisayar kullanıcısı 4-5 günde yapabilir. bu arada uludağsözlük de bootstrap kullanıyormuş zaten. sabit sunucu gideri olarak ilk başta basit bir vps sunucu işini görür, ortalama 100 tl/ay karşılığı kapatırsın onu da.
tabii ki de yazılımsal giderler, sözlük altyapısı giderleri vesaire bunlar başlangıç giderleridir. önemli olan şey parayı verip sözlük yazdırmak değil, sözlüğü belirli bir formatta tutundurabilmektir. eğer bu sözlüğün aynı formatı olacaksa, örneğin bir inci sözlük gibi yeni format getirmeyecekse manası yoktur. insanların alışkanlıklarını değiştirmeleri için ciddi sebepler vermelisiniz.
bu arada inci sözlüğün maddi değeri uludağ sözlükten birkaç kat fazladır. sözlüğe 6-7 milyon değer biçenlerin türk lirasından atılan sıfırlardan haberleri yok galiba. * bu işler sandığınız gibi değil. yıllardır açık olan bir platform, ne aşağı iner ne yukarı çıkar. hatta aşağı inişte, eğer inişte olmasaydı bu denli sözlük yazarı almazdı. ve sözlük formatının amına koyulmasına müsaade edilmezdi. bunlara müsaade ediliyor, çünkü sözlükte içerik oluşturulmak zorunda, belirli bir rekabet, tartışma ortamı yürümek zorunda. troll adam yazısını yazacak, sen de ona söveceksin veya karşı argümanlarını sunacaksın, bu şekilde içerik gelişecek.
sözlüğün gelirleri ve popülaritesi düşüşte, buna http://www.uludagsozluk.c...08&ic=yazar_nesilller adresindeki nesillere göre yazarlar istatistiğine bakarak görebilirsiniz. 18 bin tane 11. nesil yazar alımı olmuş ki bu da sözlüğün ne kadar kötü gidişhata sahip olduğunu gösteriyor. yani sözlüğün değeri 6-7 milyon değil. en azından bu parayı verecek bir keriz bulamazsınız. hatta 1 milyon verecek keriz de bulamazsınız. maksimum 500 bin verilebilir, onu da tok alıcı verir. tok alıcı derken, batsa da sikimde olmaz diyebilecek adam verir. yoksa bu istatistik ve gidişhata kimse para bağlamaz.