Arkadaş ne yemek yiyoruz adam akıllı, ne de bira içiyoruz. Yaptığımız sporu hiç saymıyorum bak. Ama erimiyor bir türlü kerkenez. Hadi güzel kardeşim, nasıl geldiysen öyle çık git hayatımdan.
zamanında yerini sabitlediği için git deyince gitmeyen karın yağlarının toplanmasıyla oluşan vücut çıkıntısı.hayatınızdan ekmeği ve birayı çıkarmanız,bol bol mekik çekmeniz önerilir.
bilimsel olarak eriyebileceği kanıtlanmış göbektir.
yememek göbeği eritmek için gerekli koşul değildir. Aksine yemek göbeği eritir.
buraya kadar bu sefer kabaetinden uydurdun dediniz duyar gibiyim. lakin göbeği eritmek için yapılması gerekenler;
yememek yerine yemek : yememek vücudun alarm zillerini çaldırır ve yenilen az besini yakmamaya yağ olarak depolamaya başlar. bilin bakalım bu depo bölgesi neresi.
öğün sayısını artırmak: böylece daha sık ve daha az yenir. Bu mide çeperinin zamanla küçülmesine sebep verir.
yenilenlerin kalitesi: hayatımıza kaliteli besin kavramı sokmadıkça göbeciklerimizin çember kıvamının devam etmesi kaçınılmazdır. sucuklu ekmek ve meyve suyu ile tavuk butu ve bulgur aynı kalori olsalarda ilkini yediğinizde vücudunuza fayda yerine zarar veriyor olacaksınız.
protein karbonhidrat yağ dengesi: vücudumuz gıdalardan bu üç besin ögesini alır. bunlardan protein; vücudumuzun temel yapı taşıdır. Yenilenmemiz protein alımına bağlıdır. Karbonhidrat; enerji kaynağıdır. En tehlikeli besin ögesidir. Çok harcanırsa vücut halsiz düşer az harcanırsa hooop yine göbeğe gider. Yağ; vücudun koruma mekanizmasıdır. Gereken enerji yağ yakımı ile sağlanır. Ayrıca pek çok besinin öğütülüp vücuda kazandırılabilmesi için yağ olması gerekir.
Peki bu denge nasıl sağlanır? 70 kilo birisi için günde 40 gram yağ (kiloya göre değişir) yeterli olabilir. Yağ almaya devam edilmelidir. Karbonhidrat vücut ağırlığının iki katından fazla (gr olarak) alınmamalıdır. Protein vücut ağırlığının * .75 i dense de en az vücut ağırlığı kadar alınmalıdır. Spor yapan kişinin 1.5 ve ya 2 hatta daha fazla alınabilir. Özellikle gün yarısından sonra karbonhidrat alımı minimuma indirilmelidir.
Her bir karbonhidrat ve protein gramı 4, yağ gramı 9 kaloridir. Burada dikkat edilmesi gerekenler; karbonhidratın fazlası yağ olarak depolanır. Protein in fazlası eğer bol su ile atılmazsa üre olarak depolanır. Gut gibi hastalıklar proteinin vücuttan atılamaması sebebiyle ortaya çıkmaktadır.
buradan nereye geliyoruz hoooppp
su tüketimi: yedikleriniz kadar içtiklerinizde önemlidir. Meyve suyu sadece karbonhidrat barıdıran zararlı bir içecektir. Kaliteden bahsetmiştik. Karbonhidrat alacaksanız bunu henüz sıkılmış posalı içeceklerle sağlayabilirsiniz. Ben çay içiyorum. Ben kahve içiyorum su içmeme gerek yok düşüncesi en büyük tehlikelerdendir. Kahve sütsüz ve şekersi sabahları içilirse metabolizmayı hızlandırıcı etkisi ile faydalıdır.
Kardiyo vasküler çalışma: Spor yapmak faydalıdır. Ne yaptığınızı bilfdiğiniz sürece. 70 kilo civarında birisi 130 nabız atışını geçmeden ve 110 un altına düşmeden yürüyüş yaptığında yağ yakacaktır. Bunun için koşu bandını 5-6 eğime getirip 5-6 hızda yürümek yeterldiir. Fazlası vücudu güçlendirir ama yağ yakmaz. Azı hiç bir bok yapmaz.
Mekik yapıyorum karnım erimiyor sık duyulan bir sözdür. Duyulmaya devam edecektir. Çünkü bilinçsiz spor türk halkının en çok yaptığı şeydir. tüm kaslarınızı çalıştırarak büyütüyorsunuz da, karın kaslarını nasıl çalıştırarak küçültüyorsunuz? Mantık mı bu? Mekik faydasız değildir. Özellikle ilk zamanlarda kasları toplayacağı için karnınızda bir küçülme olduğu hissi vereceğinden, olumlu psikolojik etki sağlar. Haftada maksimum iki gün 4*20 set yeter ve artar bile.
Özetlersek, protein ağırlıklı beslenip karbonhidratı azaltıyoruz. Bol bol su tüketiyoruz. Sırf bunları yaparak bile göbekten kurtuluyoruz. bunun üstüne biraz kardiyo yapabiliyorsak (gerektiği gibi) gitsin göbek gelsin sixpac.
bazı hastalıklar, mesela akdeniz anemisi, akdeniz ateşi gibi hemoglobinopatiler, safra kesesi taşları, karın bölgesinde şişliğe yani göbeğe neden olur.
eğer bir türlü erimeyen bir göbek varsa ve yanısıra bir takım sindirim sorunları yaşanıyorsa, sorun sadece görsel olmayabilir.
bir doktora görünmek gerekebilir.
bahsedilen * anneannelerimizin ayva göbek diye tabir ettiği oluşumdur. öyle ki 8 kilo vermeme, yüzlerce mekik çekmeme rağmen *varlığını sürdürmektedir. yapılması gereken, o göbek ayvadan karpuza dönüşmesine engel olup kendisiyle barışmaktır.
şeker ve karbonhidrat içeren ürünleri direkt kesin. hergün yarım saat kardiyo, haftada iki kez karın egzersizleri yaparak sonuca ulaşın. max 6 ay sürer. irade çok önemli...
halen daha erimemiş olan göbektir. Ulan be, şu başlığı açalı 8 sene olmuş. Hayatımda bu sürede neler neler değişmiş, neler neler eriyip gitmiş bir şu göbeciğim kala kalmış yerinde. Hem de biraz daha büyüyerek, palazlanarak.
Habire unlu mamule tabi tutulduğu için erimeyen göbektir. Efenim çok değil 1 ay öğünlerde ekmek tüketmeyin derim. Erimiş göbeginizi Farkettiğinizde gelin bana 2 bira ısmarlayın. Teşekküre gerek yok.
yok aga ben inanmıyorum bazı şeyler yapısal... bizim sülalenin çocuklarında bile göbek var mk. tamam spor yaparsın, iradene hakim olursun göbek erir de bazı insanların dengesiz beslenip hayvan gibi yiyip sıfır göbekle dolaşırken bizim yediğimiz iki kaşık pilav bize göbek olarak geliyor. bir ara karbonhidratı da azalttım haşlanmış tavuk, balık yedim şekeri kestim yok aga gitmiyor o ayva göbek. kışın ortasında diyete mahkum olurken insanların hunharca hamburger patetes yeyip kilo almaması çok zoruma gidiyi. yani bakıyorum etrafıma kız 100 kilo onun bile göbeği yok lan. yapı olarak iri ama ayva göbek gibi yarım ay şeklinde bir çıkıntı yok karın dümdüz hatta göbeği açık bluz giymiş o derece. olum ne biliyim çok zoruma gidiyi en iyisi hepten salmak karpuz gibi dolaşmak ortada.
Sporsuzluk sendromu göbeğidir. Sadece yediklerinize dikkat ederek gitmez. Spor, hatta direk karın kaslarına yönelik spor şart. Bende de var, bağışlamayı düşüyorum.