bu tip bünyelerin iki ekmeği bir çorba ile yiyip ortamdan çıktıktan sonra kürdanla dişlerini karıştırmaları kaçınılmazdır. amaç topluma etli yemek yedik sosyal mesajı vermektir.
bir tas çorbayla doyulmayacağını bilen işletme sÂhiplerinin kızmaması gereken öğrenci. zir kızmayanını en azından trip atmayanını görmek zordur.
çocuk çorbayı ekmeği bana bana içer. çorba biter, tasa girişir, bir güzel sıyırır. neredeyse yeni yıkanmış gibi duran tası masada bırakır, bir de boşalmış bir ekmek kutusu eşliğinde... Âbiye parayı uzatır, bir bakış yer, anlamamazlığa verir ve yoluna gider.
parası az, karnı açtır, devlet okulunda/üniversitesinde okuması muhtemel, burs alabilecek koşullara sahip kısacası öğrenci gibi öğrencidir işte lümpen değildir. Anne babaların öğrencilik yıllarını ders olsun diye anlattığı gibi yaşamaktadır. risotto üstü turta yiyen öğrenci modelinin zıttıdır.
karnını ucuz ve güzel yoldan doyurmanın hilesini bulmuş öğrencidir. şahsen bende arkadaşlarımla yazlıkta geceleri gerçekleştiririm bu eylemi (bkz: gecenin bir yarisi acikmak). sabahlarken birebirdir. zaten siz çorba içmeye değil ekmek yemeye gidersiniz. ekmek kuru kuru yenir mi hiç? (tamam bende dahil birçok kişi yiyor ama çorba var. kuru ekmeğe o kadar para vermezsiniz)
çulsuz kalan her öğrencinin hayatta en az ben diyeyim 5 siz deyin "x" defa yapmış olduğu karın doyurma tekniğidir. çünkü cepta kalan son 10 papelle bir 10 gün daha idare etmek durumundadır bu gariban. para haftaya yatacaktır o güne kadar sidik zoruyla işi kotarmak elzemdir.
tabi para yatınca ilk iş iyi bir lokantaya giderek "çek bi buçuk tereyağlı iskender, bi de kola vs" türünden emirler yağdırmak olacaktır.
kredi için ayın yedisini bekleyen ve cebindeki son parayı da çorbaya vermiş ayın altısındaki öğrencidir. iki ekmek yediğine göre ayın beşide olabilir. *