Panik yapılmamalı. Kitap okumak, -varsa- dvd oynatıcılarda film seyretmek, ev işlerine bir süreliğine katkıda bulunmak, dışarı çıkıp temiz hava almak gibi uzayıp giden aktiviteler ile zamanın keyfi çıkarılmalı.
hayranı olduğunuz kişinin konserine bilet bulamamak gibidir, içiniz bir burkulur, muhtemelen misafirliğe falan gitmişsinizdir aile büyüklerine dolayısıyla internete o an ihtiyacınız yoktur. ancak bir araştırmanın tam da ortasındaysanız, tez hazırlıyor, çok önemli belgeler topluyor, çeviriler yapıyorken giderse o internet emin olun çabuk da dönmez. Küfür üzerine küfür söylettirir de sinirden deliye döndürür insanı. modemi fırlatıp atasınız gelir ki dersiniz ben bir elimi yüzümü yıkayayım. sabrın sonu selamet bu aşamayı sağ salim atlatırsanız internetiniz insaflı davranır ve bir süre sonra gelir. allah bizi teknolojiyle sınamasın, internet devri.
bir şüreligine olsada internetsiz kalmak internet bagımlılarında;
*baş dönmesi
*sıkıntı
*stres
*subjektif zamanın çooook uzun şürmesi... gibi sonuçlara sebep olur ...
bazen, tuvalet olmayan yerde çişin gelmiş hissi yaşatır. bazen de aklının bir köşesinde dursa da başka şeyle alakalı olduğun için pek rahatsız etmez. ama aklının bir köşesinde vardır yokluğu.
işi ve bilimum mevzuları internet üzerinden halleden insan için akıl almaz bir olaydır.
şahsen örneğimdir. faturayı unuttuğum için interetimi kesmişler ama ben eve gelince farkettim ve dünyam yıkıldı. 1 geceliğine depresyona girmiştim.
(bkz: bir günlüğüne depresyona girmek)