Alakaya bak. O zaman evinde köpek besleyenler köpeğe tapan mı oldu? Ağaçtan
elma yiyenlerde ağaca tapan olsun madem. Milletin işi gücü yok ne uydurur. Tacizkar bir
başlıkla polemik yaratıp, başlık reytingini artırmak akıllı politika ama.
bozkurt selamının türklük, islam ve mühür anlamı taşıdığını bilmeden, büyük kaynak(!) wikipediadan aklınca tartışma yaratmaya çalışan bir ezik insan söylemi. önce konuştuğun lafı, konuyu bileceksin sonra yazacaksın. böyle göt ederler kalırsın.
Türklerin eski inancını paganizm olarak sayalım (ki değildir) bugün Sembol Olarak bozkurt'u kabullenenler allah'a şirk koşanlarsa eğer, Zeybek oynayanlar da şirk koşanlardır çünkü zeybek orta asyada müslümanlık öncesinde Göktengri'ye dini ritüellere dayanan bir halk dansıdır. Keza Türkler müslüman olmaya başlayınca islam inancı gereği çok ihtiyaç duymadıkça mezar inşaa etmezlerdi. Müslümanlıkta mezarlık pek fazla yoktur her normal müslümanın bileceği üzre lakin Türklerin eski inancında mezarlıklar çok önemlidir. Bir süre müslüman inancına göre mezar yapmayı sonraları Eski inançları baskı çıkarak mezarlıklar inşaa etmeye başlamıştır. Buna göre Türkiye'deki mezarlıkların hepsi dinsiz imansızlık kökenlidir.
Nazar da müslümanlık öncesi şamanizmden kalma bir inanıştır lakin birileri Kurandan sureler ayetler alıp Nazar duaları uydurmuştur ve nazara inanan kesim de baya baya Dindar kesimdir ülkemizde.
bu ve benzeri örnekler çoğaltılabilinir (hadi bir örnek daha vereyim Davul, bir örnek daha tuğ). bugün toplumsal alışkanlıklarımızın birçoğunun Müslümanlık öncesine dayandığı ve müslümanlıkla çeliştiği de ortaya çıkartılabilinir. Lakin bilinmesi gereken şudur Din "statik" bir şey değildir ve içerisinde yaşadığı toplumlara göre şekil alır. bundan 1000 yıl önce mezarlık yapmak Dine uygun görülmezken bugün belirttiğim üzere her yer mezarlıktır ve kimse dinle çeliştiğini iddia edemez. insanlar yeni dinleriyle ters düşecek ancak ayrılmak istemedikleri kimi şeyleri de din dışına iter ve sosyal hayatın bir parçası yapar. Yani Bozkurt varsayalım tanrısal bir totemdir lakin bu anadolu'Da (anadoluda Kurt motifi her daim yaşamıştır) sosyal bir olgu farklı bir sembolizm içeren bir motif haline gelmiştir.
Ha bana kalırsa ben Her hayvanda Tanrı'yı görüyorum, onu hissediyorum lakin Bozkurtta daha da bir Tanrı'yı görüyorum çünkü hayvanların en asili, en zekisi, en güzeli odur bana göre.
Ayrıca Bozkurtta Türk'ü de görüyorum Türk'ü görmem ve Türklüğe inanmam da Türk'ü yaratan ve ona kıtaları yönetme, halkları yönetme gücü veren Tanrı'ya inancımı daha da pekiştiriyor.
işte bu yüzden Mete han'dan Osmanlı'ya her türk hükümdarı Tanrıkuttur, yani Tanrı tarafından görevlendirilmiş, iktidar sahibi yapılmış hükümdardır.
Buna son olarak Başbuğ Bozkurt Mustafa Kemal Atatürk de katılmıştır.
Gün gelecek TÜrk ordusu yine bir Tanrıkut yetiştirecek ve bizler nasıl Mete Han'a, nasıl bilge Kaan'a nasıl kılıç arslan'a nasıl fatih'e diz vuruyorsak ona da diz vuracağızdır.
Ve 10000 yıllık gerçek olan Tanrı'nın türk'ü koruduğu ve yücelttiği gerçeğini sonsuza dek yaşamakta olacağız.