Sizene asıl ben ve bizler izleriz veyahut izlemeyiz sanane başlığı uplamamdan sanane. geneliniz yavşak kokuşmuş empati yoksunu yok adından kaybediyor yok bilmem ne yok adı midemizi bulandırıyor sizin bu salak salak şeylerinizi duymak zorunda değiliz evet.
Japon edebiyatında bilimle kalp birleşmiş demek ki. Japon edebiyatından uyarlama olduğundan dolayı. O kadar teknoloji devi olup da bir şeylere çare bulamamak içlerine dert olmuştur. Bir litre gözyaşı günlüğünden uyarlama...kitabı da var bu dizinin. Ama bazen keşke daha iyi yönetmen ve daha iyi senaristlerle yapılsaydı diyorum çok harika bir konusu var. Çok fazlaca etkilendim ya.
Gerçek hayattaki elif sağlık memuru olmuş o şımarık kız şimdilerde 50'lerdedir... Belki emekli bile olmuştur şimdiye. Erkek kardeşi polis diğer küçük kardeşi öğretmen olmuş...
izlemedim de isminden anladım. romantik bi dizi, kesin.
litre falan demiş. ayrıca böyle sayısal isimler koyduğuna göre yazarları da mühendis.
anlıyorum adamları. benim de hayatım hep litre, kg, ton falanla geçiyor. alışmışız bi kere.
Niye ağlamasın ki kız tabi ağlayacak hastalığının çaresi yok bilim çare bulamamış. iki arada bir derede kalmış bir genç kız için doğal bir konu. Çaresiz amansız bir hastalıkla mücadele etmek zorunda kalan bir genç kız için daha hayatının baharındankey daha doğal.
Bu kadar salak bir isim olabilir mi? Oluyormuş.Litreyle gözyaşı o kadar birbirine uyumsuz duruyor ki...
Onca roman okudum, okulda zorla divan edebiyatını yutturdular, ara ara şiirler okurum, binlerce şarkı dinledim, litrenin göz yaşını, mutluluğu, üzüntüyü nitelediği tek bir satır bile görmedim. Bilim ile kalbin birleşmesini çok yanlış anlamış yapımcılar.
Bu salaklık moda halini alırsa bir bidon aşk, bir teneke kötülük, bir kilo ayrılık gibi diziler de çekilir artık.
Türkiye'deki sorunlardan biri de galiba mantıklı ve derinlemesine düşünememek.
Neyse. Ne olduğu belli olmayan, her açtığımda şımarık küçük esmer bir kızın avaz avaz ağladığı salak bir diziye benziyor. Ailenin babası iyi rol kesiyor yalnız, tebrikler.