kitap okuma alışkanlığı edinememiş ve buna bağlı olsa da olmasa da kişiliği tam oturmamış bir kimsenin her hangi bir konuda biraz gazlayıcı bir kitap okuyup hayatı çözdüğünü sanmasıdır. gayet normaldir ve kişi saha fazla kitap okudukça hayatı daha fazla değişecek ve bir gün ''yeter la bunların hangisi doğru söylüyor'' diye sorgulamaya başlayacaktır.
-bir kitap okudum ve butun hayatim degisti
-nası yani varlık abi?
-ya şimdi bana lotodan para çıktı ya
-eeee
-ben onu kitabın sayfalarını rastgele açarak doldurdum
-ooo süper kitapmış
-öleydi valla.gerçi 49. sayfadan sonrasını hala merak ederim...
değişmeyen tek şeyin değişim olduğu önermesiyle uyum gösteren fakat bu bağlamda mantık çerçevesine tam oturmayan bir fotoğraf karesidir. keza kitaplar el-hayati'nin de dediği gibi karşı ya da yana olmayı seçenler için vardır ve onları soru/cevap yalnızlıklarından kurtarır. sonuçta kitaplara basit yol göstericiler anlamı yükleyenler için * abartılı bir ifadedir.
çok etkilendiği hissini vermek için değil gerçekten böyle düşünüp, hissedip söylendiğinde, insana; bahsi geçen arkadaşın kitabı okuyana kadar hayatına ve anlamına dair elle tutulur bir şey düşünmemiş, bir şey biriktirmemiş, öylece, geldiği gibi yaşamış olduğunu düşündüren söz. tebrikler. ikinci bir kitapla yeni değişimlere.
eger okunan kitap kutsal kitap falan degilse, inanilmasi guc iddia.. bu ne hiz.. kolay mi hayatin degismesi oyle dedirtir insana.
bu tip carcabuk degisimler icin;
(bkz: geldikleri gibi giderler)
ayda uc dort kıtap okusa kımbılır hayatında neler degısır dediirten ve genelde ınsanların okudugu kıtapları on plana cıkarmak ıstedıklerı zaman kullandıkları tümcedir..latifedir..
kitabın etkisine giren okur*
Din Bu I
Tabu Can Çekişiyor
Turan Dursun
KAYNAK YAYINLARI / Turan Dursun''un Kitapları
Elinizdeki kitap, daha güzel bir dünya için açılmış bir çığırın kitabıdır. Daha güzel bir dünyanın, daha özgürlüklü dünya olmadan gerçekleşemeyeceği açık. Daha özgürlüklü bir dünyanın kurulabilmesi için de 'tabu'ların yıkılması gerekli. Her türlü tabu yıkılmalı. En başta da 'din'lerden, 'inanç'lardan kaynağını alan tabular.. Özgürlükleri bağlayan her türlü zincir kırılmalı. En baştanda kafalardaki 'iman zinciri'... Bu zincirlerin geçerli olduğu toplumlardaki insanlar, gerçekte 'insanlar'dan daha başka şeydirler. insanın 'düşünme' özelliğine tam yaraşır biçimde düşünemezler. 'iman' kalıpları içindedir düşünceleri. Doğanın yapısına, yasalarına ters doğrultudaki 'değişmezlikler' içinde...
(Önsözden)