bir de bir herif vardı bilmem kaç hafta üst üste yarıştıydı. adam işi gücü bıraktı bir ay bu programdan geçindi. işe gitmiyordu, stüdyoda yatıyordu. sunucu da ortalığı şenlendirmek amacıyla "evet sayın memişoğlu bu bir rekor. size de rakip dayanmıyor canım ahhaaha." şeklinde abuk espriler yapmaya çalışırdı. 10. haftadan sonra kıçlarından format uydurup adamı postaladılar. "öhöm sayın memişoğlu 10 hafta limitine ulaşmış bulunuyorsunuz. yarışmamıza renk kattınız. sizinle bir aile gibi olduk. artık tüm türkiye tanıyor sizi. çok teşekkür ederiz efenim."
adamın biri 10 harfli bulduğunu iddia eder
kelime : baladırmak,
-evet hocamıza soruyoruz
hoca : efendim bal bildiğimiz bal. bala böyle ay bala yar bala bilirsiniz türkülerde filan var. baladır da baldırın gerçek hali mesela cümle içinde kulanırsak "benim baladırım kanadı" baladırmak da yani baladırmık baladırmek olmuyo bakın yani cevap doğru*
çocukluğun (çocukluğumun yazmam gerekiyor buraya ama, 'sadece yazarı ilgilendirecek entry' mesajı gelir diye bu yola gittim) korkulu rüyası.
matematik zaten kıt benim, gördüğüm yerde kaçıyorum. ama ailecek oturup tek kanalı izlemek zorunda olduğumuzdan, sürekli bu işlemlere maruz kalıyordum. peder sürekli 'yapamadın mı yoksa' sorularıyla gazlıyordu beni fakat kapasite belli, olmuyor!
yarışmacılara sürekli sayın bilmem kim diye hitab eden sunucuya sahip program.bu kadar kibarlık zor olsa gerek
-7 harf bir coker
+evet sayın balta cevabınızı alalım
-cevabım foturaf
+maalesef sayın balta bu cevabı kabul edemiyoruz
-anuğuza goyum bu nasıl?
+eheehe sayın balta çok şakacısınız ehemm şey evet sıra işlem sorumuzda...
özellikle i$lem soruları kaliteli olan yarı$ma. gerçekten zeka isteyen sorular çıkabiliyor bazen. en güzeli de soruları çözen jurinin ciddiliği ve bilgiliği...
komedi programi olarak izlenmesi gereken yarişma. gerçekten de komedi gozuyle izleyince pek bir zevkli olur. program sunucusu ile yarişmacilar arasında geçen komik dialoglar insanı alıp uzaklara goturur. verilen ödüller gülünçtür. hele bir de jüri vardir ki akıllara zarardir. kös kös oturan iki amca kenardan yarişmacilari izler. her cevaptan sonra görüşlerine basvurulur bu amcalarin. önlerinde imla klavuzlarıyla yarişmacilarin buldugu kelimeleri kontrol ederler. sonuca ulaşilamayan işlem sorularını önlerindeki kagida baka baka hostes kıza yazdırırlar. zannedersem yarişmacilar sorulara kasarken, kendi aralarında muhabbet etmekle mesgullerdir. ancak kamera kendilerine dönünce pek bir agir abi takılırlar.
kelime oyununda yarişmacilar ünlü ünsüz diye seçim yaparlar.
ödül sponsoru remzi kitabevi'dir. kazanan yarişmaci televizyona cıkmiş olmanın verdigi haz ve kazandigi o muhteşem kitap serisiyle evine döner. izlenmesi ve ibret alınmasi gerekir kısacasi....
hala trt bilmemkaçta devam eden yarışma programı. insanların çanta açtırarak, memet ali beeeeeeye yalvararak milyarları götürdüğü yarışmalar varken orda saatlerce ter döküp yol parası kadar bile para kazanamamak trt'nin ayıbından başka birşey değidir. ama insanın işlem konusunda pas tutmasını engelleyen,kelime haznesini tarayan;tek tv li zamanlarda aile içinde sinir bozucu sohbetler etmek yerine izleyerek vakit geçirilebilecek bir programdır.
kelime kısmında sekiz dokuz tane harf ve bir tane de joker ile kurulabilecek en uzun kelimeyi kurmaya dayalı, işlem kısmında ise verilen bir sayıya, altta verilen altı-yedi tane sayıyla dört işlem yapmak suretiyle ulaşmaya dayalı yarışma programıydı.
özellikle işlem kısmı bittiğinde yarışmacının işlemini tahtanın yanında katip misali duran bayana teker teker yazdırması esnasında kadının yazısının ne kadar düzgün ve güzel olduğunu her seferinde farkedip üzülmeme yolaçıyordu.
yarışmanın jürilerini de unutmamak lazım;
hep işlem için matematik hocaları, hem de kelimeler için türkçe hocaları bulundurulur. "doğru mudur hocam?" şeklindeki spiker sorularına "doğrudur" şeklinde cevap vermek suretiyle çok etkili olurlardı. bazen aralarında polemiğe girerlerdi;
-efendim bu kelime zattırı zutturu falan filan
*bence hoydere moydere zıngıl bıngıl
-bence de fattiri fotturu
şeklinde. ama sonra karara bağlanıyordu (o kısmı nasıl oluyordu hatırlamıyorum)