Toplumdaki aktivitenin ne olduğunu tam olarak belirlemeden tespit edilemeyecek sebeplerdir.
''Ortam'' denen ortamlarda yavşaklığın diz boyu olması,
"tayfa" denen insanların, birbirinin yüzüne gülüp, birbirlerinin arkasından demediğini bırakmaması, ilk fırsatta satması vs vs vs.
bi çok nedeni olabilir bunlardan bitanesi şöyledir;ilk karşılaşmada veya görüşmede genelde gözlem yapılır insanlar tanınmaya zeka düşünce seviyesi anlamlandırılmaya çalışılır veyahut ki konuşacak insan bulamazlar yada konusacak konu olmaz kısacası tamamen zekayla düşünceyle alakalı bi tercihdir yada mecburuyettir.
çocukluk yıllarından gelen bir sorundur bu.genel olarak bu tür durumlarda aillerin çocuklar br şey dediklerinde sus karışma yada çocuğa ters ters bakma onu başkalarının yanında küçük düşürücü utandıracak duruma düşürmelerinden kaynaklanan bireyin kendine olan güven sorunudur ve aşılması neredeyse imkansız denecek kadar güçtür.
sorumluluklarını yerine getiren hiç bir birey pasif değildir.sorumsuzsa pasiftir.özgüven eksikliği, bilgi donanım eksikliği,beceri eksikliği, mesleki açıdan kendini iyi yetiştirememek, inanç* eksikliği vs...
bazı insanlar olumlu yönleri, bazıları olumsuz yönleri görür. olumlu yönleri gören insanlar, gayet sosyaldirler. bazıları kötü yön görür. mesela bir insanı ilk gördüğünde "anasını satayım." demiş diye o insanı zihninde serseri sıfatıyla tutmak arkadaş kazandırmaz. ilk izlenim önemlidir ama fazla dikkate alırsan yanlış yapmış olursun. böyle bir yaftalama için o kişiyi daha çok izlemelisiniz, gözlemlemeli ve elbette konuşmalısınız. bazıları da olumlu-olumsuz takmaz, herkesle arkadaşlık yapar. söylediği sözleri, esprileri bağıra bağıra söyler ve herkes duysun ister. Ben bunlara popüler diyorum. Böylelerinin bir sürü kankası vardır. bana sorarsanız çoğu gerçek arkadaşın ne demek olduğunu bilmiyor. bazıları da başlıkta belirtildiği üzere pasif kalır, konuşmaz. sosyal değildir pek. işte bu insanların sorunu kötü yön görmeleri, hatta aramalarıdır. özellikle ilk izlenime takılmayınız. çoğu kişiyi ilk gördüğünüzde melek gibi bir iş yapmıyordur muhtemelen.
dış görünüş. çok güzel ya da yakışıklı bir insan tüm zeka yoksunu hareketlerine rağmen çoğu zaman itibar görmekte, çirkin insanlara göre her zaman daha fazla ön planda olmaktadır.
çok çirkin bir insan yoktur ki çok sevilsin, dinlenilsin, toplumda bir yer edinsin.
bu yüzdendir ki, iş ve siyaset dünyasının zirvesinde ele yüzü düzgün insana pek rastlanmaz. toplum tarafından benimsenmemiş bu insanlar, yalnız geçen saatlerini bir şeyler öğrenmekle, bir şeyler başarmaya çalışmakla uğraşırken tüm insani değerlerinden soyutlanıp şişik bir egonun esiri haline gelerek, statüleriyle toplumda yer edinmekte, çoğu zaman dış görünüşüne gönderme yapılan hakaretlerle arkasından sövülen lider konumuna gelmektedirler.
o yüzden patronlara sövmeyiniz, zira onlar siz karı-kız ortamlarında tuttuğunuzu götürür, akşam ne yapıyoruzun planlarını yaparken bir köşede sessizce sizi izleyip iç geçiren dışlanmışlardı.