bir insanın milliyetçi olma sebebi

    12.
  1. --spoiler--
    ben herşeyden evvel bir türk milliyetçisiyim.

    m.kemal atatürk
    --spoiler--
    5 ...
  2. 13.
  3. Vatanına aşık olmasıdır. Türk'ü ve Türk halkını sevip sahip çıkması sadece sebeblerden bir tanesidir.
    4 ...
  4. 16.
  5. 9.
  6. büyüdüğü ortam ve örnek aldığı insanlar en etkili nedenlerdir diye düşünüyorum. her insan yurdunu,büyüdüğü toprakları sevmelidir tabii ama hiçbir ırk bir diğerinden üstün değildir. nasıl olabilir ki?
    2 ...
  7. 8.
  8. ateşin hep düştüğü yeri yakmasıdır. bazı anlar vardır , sebepler , tarihler , gerçekler önemsizdir ,gözüne soksalar da görmezsin sözlük.
    2 ...
  9. 6.
  10. Rönesanstan günümüze milliyetçi olabilmek için ortada bir sebep olmasa bile devlet eliyle merkezi otoriteyi sağlamlaştırmak devleti ilelebet yaşatmak için uygulanan politikadır. Günümüzde bu olgu çığırından çıkmış durumdadır. Kişi artık ortada devlet politikası yahut başka bir sebep yokken bile kendiliğinden milliyetçi olabiliyor. Birde utanmadan tarihi olamayan milliyetçiliği anlayamaz da diyebiliyor.
    2 ...
  11. 14.
  12. aile yapısı ve yetiştirilme tarzıdır.
    1 ...
  13. 10.
  14. Atatürk'ün korkak olduğunu söyleyen yazarların bulunduğu başlıktır. Çünkü Atatürk çok büyük bir milliyetçiydi.

    Başlıktaki soruya gelince Atatürk'ü anlamak olabilir. Sözde kemalistler gibi ulusunu küçümsememektir.
    1 ...
  15. 1.
  16. milliyetçi, geldiği soyun örf ve adetlerini benimseyen, bu çerçevede hayatını idame ettirmeye çalışan ve ahlak yapısı geldiği kültürün bir parçası olarak değişkenlik göstermeyen ve bu ölçüde hal ve tavırları belirlenen insandır.
    sürü psikolojisi dediğimiz trend tabirin bir bakıma parçasıdır. günümüz dünya sisteminin özelde ülke yapılarının varlıklarını yaşatmaya çalıştığı ve çoğu sisteme entegre olabilen salt yapısıyla günümüz dünyasının vazgeçilmez devlet insanı tercihinin başında gelir.
    kişinin kendisiyle bir bütün teşkil ettiğini düşündüğü kültür bileşenleri, devlet yapısı için tehdit ve sorun olmaya aday pozisyonundan hayli uzak aksine devletin yer yer değişkenlik gösterse de aslında genel olarak aynı olan sistemi için bulunmaz bir parça ve devamlılıktır ve de devamlılığın teminatıdır.
    milliyetçilik, devlet destekli bir düşüncedir ve asıl amaç devlete bağlı bireyler yetiştirmek, birey olma çabası güden insanları bir potada eriterek istenilen standart insanı yetiştirmek ve bekasını sağlamaya yönelik her alanda üstünde durduğu ve yaşatmaya çalıştığı bir insan modelidir.
    dolayısıyla milliyetçilik kişinin kendi hür iradesiyle seçebildiği ve içine kendi isteğiyle girdiği bir kavram değildir. yetiştirlme tarzının ve kendisinin farkında olmadan ve kendisi rahatsızlık hissetmeden kendisine yapılan üstü kapalı dayatma ve zorlamaların neticesidir.
    1 ...
  17. 7.
  18. içinde bulunduğu millete aidiyet şuuruna sahip olmasıdır. kendini içinde bulunduğu milletle ifade etmekten gocunmaz. Lakin bu kişinin şahsi haklarından vazgeçtiği anlamına gelmez. şahsını tamamlamış o millet içinde yaşayan bir fert olma isteğidir kısaca.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük