çünkü bakılan yerin nezaket / kabalık anlamına gelip gelmediği algısı kişiden kişiye değişen bir şeydir. yani bazıları için gözlerin içine bakmak nezaket iken, bazıları için ise gözlerin içine bakmamak nezakettir. ayrıca bazı insanlar geçmişten gelen alışkanlıklarından dolayı ne kadar çok isteseler de gözlerin içine bakamazlar. o nedenle karşımdaki kişi gözlerime bakmıyor diye olmadık triplere girmek insana önyargıdan başka bir şey getirmez.
Ben genelde gözlere uzun süreli bakabilen biri değilim. Benim gibi göz kaçıran biri varsa ben daha fazla odaklanarak bakarım ama benden daha keskin bakarak konuşan varsa uzun süreli gözlere bakamam. Bazen iki göz arasına bakınca farkedilmiyor göz içine bakmadığın.
Sağa sola bir de avret mahalline bakmayın da nereye bakarsanız bakın denilesi bakış konumu sorusu. Sağlıklı bir iletişim için burun çene aralığıdır. Gönül münasebeti var ise dudak gerdan arası.
Kafaları çok da karıştırmayan bir sorun. Gözlerine bakmalıyız tabii. Ama arada bir başka yerlerine de bakabiliriz göz yani bu. Karşıdakinin bize neler sunduğuna göre değişebilir ashd.
tanım: anket, araştırma, sosyal sorumluluk projesi soru cümlesidir.
gözler en alâsı tabi; lakin dişler sarıysa dişlere beyazsa da dişlere, ciltte lekeler varsa yüzde alabildiğine, dudaklar dolgunsa demekki dudaklara vs.
iki gözüne birden bakılamadığı için tek gözüne bakılmalıdır, şahsen ben bir sağ bir sol bir sağ bir sol olmak üzere iki gözüne birden bakıyorum karşımdakinin de sağa sola oynayan gözler sebebiyle dikkati dağılıyor.