çoğu gencin örnek aldığı insan. yapılan bir araştırma gençlerin kendilerine idol olarak en fazla rahmi koç, polat alemdar ve tayyip erdoğan'ı seçtiklerini göstermiştir. bu durumda gençler zenginlik ve güç istiyor denilebilir. şu kadar ki tayyip erdoğan'ın en önemli faydası apolitik bir yığının kıyısından köşesinden de olsa politikaya ilgi duymasını sağlamış olmasıdır.
bu bakımdan bir idol olarak tayyip erdoğan'ı seçen gençler için başarı kaçınılmazdır.
idol çok tanrılı dinlerde tapınılacak nesne anlamına da gelmektedir. bu nedenle rte yi padişah yerine koyan olmuştu ama tapınılması biraz fazla ağır değilmidir. bu tip yaltaklanmalar, bir insanın ne kendisine, ne de çevresine bir katkı sağlamaktadır. bir diğer anlamı örnek alınan, en çok hayranlık duyulan kimsedir. hayranlık duymak yani çok beğenmek zaten akp genelinde padişah örneğindeki gibi sevgisini aşırı göstermekten gelir. yaltaklanmadır, taraftarlık değildir. gelelim en vurucu nokta olan örnek alınma işine. bir genç, bir devlet adamını örnek alacaksa, önce politikasında halkının çıkarlarını, topraklarının namusunu koruyabien birini seçmesi lazım. bunların dışında halkına saygılı ve cesur olması da gerek. sanırım o gençlerin bu şartları hiçe saydığı görülüyor.
rte nin bir şu an bir idol olduğu, partililerince asılan fotoğraflarının altına yazdıkları özlü sözlerde, astıkları afişlerde, söyledikleri sloganlarda partilileri tarafından ifade edilmektedir. ancak kimi kesimler için hitlerin, mussolininin de birer idol olduğunu unutmamak gerekir. önemli olan atatürk gibi tüm dünya tarafından haranlık duyulan bir lider ve devlet adamı olabilmektir. seveni ve sevmeyenleri de dahil olmak üzere.