dinozorlar, şu dişleri beyinlerinden büyük olan şapşal yaratıklar. az düşünüp çok yiyormuş demek ki bu hayvanlar. gerçi beyin büyüklüğü ile düşünsel faaliyetler arasında bi korelasyon olsa andavallara koca kafalı demezdik. belki de ironi yapıyoruzdur da farkında değilizdir. ne bileyim ben.
anlatılanlara göre bin yıllar önce bu hayvanlardan dünyamızda envai çeşiti mevcutmuş. sonra efendim sen bi meteor tut dünyaya çarp. dünya üstünde ne kadar şebelek şebelek dolaşıp otlayan dinozor varsa hepsini öldür. ben söylemiyorum bunu, dede korkut da söylemiyor. iddianın sahibi bizzat bilim adamları.
dinozorların sosyal yaşamları hakkında pek fazla bilgimiz yok. mesela kızışma zamanları dünya üstündeki bütün dinozorlar toplanıp kollektif bir şekilde cima ediyor olabilirler. bilmiyoruz ama grup seks yapıyor olmaları uzak bi ihtimal sanki. yoksa bütün dinozorların kalkıp aynı gök taşının altına toplanmalarını açıklamak mümkün gözükmüyor.
ya da başta dedik ya; dinozorlar şapşal hayvanlarmış diye. sıcak bi günde gök taşının gölgesine saklanmak istemiş olabilirler. bilim adamlarından acilen bu konu hakkında bir açıklama bekliyorum. yoksa bundan sonra o materyalist pozitif bilim mozitif bilim hikayedir benim gözümde. evet.
urfa'da, düğünde sıkılan bir silahın mermisinin çekirdeğinin gökyüzüne çıktıktan sonra geri arabamın üstüne düşmesi gibi bişi sanırım. milyonda kaç?
(bkz: bahtı kara) dinazorlar.
sadece bir teoridir. ayrıca tek bir göktaşının zbam diyerekten tüm dinazorların kafasına düştüğünden bahsetmemektedir, gökten üç elma düşmüş misali. meteor çarpmaları sonucu atmosfere yayılan büyük miktardaki toz, güneş ışınlarının engellenmesi, iklimin değişmesi vs. bir sürü bok püsür ayrıntısı vardır daha.
geçen gün de; yemek yiyememelerine sebep olan viral bir enfeksiyon (bkz: dinozor gribi) gibi bir şeyden de kökleri kazınmış olabilir, diyorlardı bilim adamları.
(bkz: bana dinozorlar grup seks yapıyordu dedirtemezsiniz)
bir gök taşının* çarpması ile dinazor nesli tabiki tükenebilir, ancak sizin düşündüğünüz gibi değil.**
sonuçta göktaşı illa ki hepsine çarpacak diye bir kural yok.
tamam belki şanssız bir bölümünün tam üstüne isabet edip yerin yedi kat dibine gömmüş olabilir, ama bu göktaşı dünyanın her yerindeki tüm hayvanlara temas sağlamış olamaz.*
olaya farklı bir açıdan bakarsak dinazor hayvanının, ne kadar hayvan desekte bir canı var, öte yandan iri cüsseli insanların daha hassas bir duygusal yapıları olduğundan yola çıkarsak dinazor ahalisinin çok hassas duyguların hayvanı olduğu sonucuna varabiliriz.
tabi bu hayvan doğaya, kuşa, börtü böcüğe hayran, o kıta senin bu kıta benim gezerken bi göktaşı gelip tüm doğayı yok ettiğinde, bu şair ruhlu dinazorlarımızda depresyona girip, ulan biz şimdi ne halt edicez tripleriyle birbirlerini öldürmüş olabilirler, hatta belki de toplu intihar etmiş olabilirler.*
ancak bildiğimiz tek şey, bir gök taşının gelip tüm dinazorları yok ettiğinin kocaman bir yalan olduğudur.
koskaca dinazor nesli bir gök taşıyla yok oluyorsa yazıklar olsun onlara, biz sizi böyle tanımadık, evet yazıklar olsun. **
the destroying all dinosaurs by a meteorite**
bundan milyonlarca yıl önce, dünyanın hakimi olan bu dev cüsseli yaratılların yok olma nedeni nedir. neyşınılcoografik araştırma ekidinden prof dr novemberthegeneral bu konuyu araştırmak üzere bölgeye gidiyor*.
yıllarca bize iddia edildiği gibi, dünya'ya çarpan arizona büyüklüğünde*** bir meteor dünyaya çarpar. toplu cima* ayinin bitirip tekrar yeryüzüne dağılan dinazorlar ise, meteorun çarpma şiddetinden değilde, meteorun çartmasıyla tetiklediği iklim değişikliği nedeniyle*** başlayan kıtlık nedeniyle soyları tükenmiştir. ama bazı canlılar bu sürece çabuk adapte olmuşlar, meteorun çarpma istikametinin tersine kaçarak, hayatta kalabilmişlerdir.** bu canlılar zaman içinde dünyanın hakimi olacak, hatta sözlük ortamında başlık açabilecek seviyeye bile gelebileceklerdir.