bir bardak bira içip bir şişe çiş yapmak

entry10 galeri1
    1.
  1. biranın faydalarından biridir. gerçekten insanın böbreğindeki bütün taşlar düşer. bira, tam anlamıyla bir ilaçtır. doktor olsam bütün reçetelere eklerim bunu. için içirin. alın verin can verin.
    5 ...
  2. 2.
  3. 3.
  4. biraya yeni başlamanın getirdiği bir özellik olsa gerek. zira ilerleyen yıllarda mesane mi genişlemektedir yoksa böbrekler mi boku yemiştir bilinmez ama üç yetmişlik içmeden o çiş rahatsız bile etmez. dördüncüyü söylerken masadaki gençlere ayıp olmasın diye tuvalete gidilir.
    0 ...
  5. 4.
  6. böbreklerin iyi çalıştığını gösterir ya da ben kendimi öyle kandırıyorum.
    0 ...
  7. 5.
  8. 6.
  9. 7.
  10. böbreklerin ihtiyacı olan suyun bira sayesinde vücuttan atılmasıdır. bu durumun bir faydası yoktur. böbrek taşlarını düşürmez sadece hareket ettirir. aynı durum cola için de geçerlidir. gidin bir bardak cola için on dakikaya baya bir idrar getirir. bu gelen idrar dumduru sudan başka bir şey değildir.
    0 ...
  11. 8.
  12. insanı her seferinde "nasıl yapabiliyorum lan ? " diye şaşırtan eylemdir.
    1 ...
  13. 9.
  14. hafızaya güvenememekten ötürü yapılan alıntı:
    --spoiler--

    Bira içince tuvalete gitme ihtiyacını hissettiren 'antidiuretic' denilen bir hormondur. Biz buna kısaca 'ADH' diyeceğiz. Vücudumuzda üretilen bu hormon idrar miktarını ayarlar ve doğrudan olmasa da kanımızdaki su miktarını etkiler.
    Susuz kaldığımız zaman 'ADH' böbreklerimize sinyal gönderip idrar üretimini durdurtur. Böylece su harcaması kesilerek kanımızdaki su miktarı korunur ve plazmadaki tuz miktarının yükselmesine mani olunur. Yani 'ADH' vücudumuzdaki su ve tuz miktarını dengeleyen koruyucu bir işlev görür.
    Halk arasında idrar söktürücü adı da verilen bazı maddeler 'ADH'nin salgılanmasına mani olur. Bu durumda böbrekler idrar üretip üretmeyeceklerine karar veremezler ve sonunda üretmeye devam ederler. Mevcut dengenin bozulduğunu bilmeden suyu dışarı atarlar insanı tuvalete gitmeye mecbur bırakırlar ve vücudun kurumasına sebep olurlar.
    Vücudumuzdaki bu hormonu en çok etkileyen maddelerden biri de alkoldür. Birayı bolca içince aynı miktarda su içildiğinde bu kadar tuvalet ihtiyacı duyulmaz.
    Aslında aynı durum tüm alkollü içeceklerde de geçerlidir. içilme zamanı ve miktarı biraya eşdeğer olduğunda aynı etki onlarda da görülür. Bu hormonu etkileyen bir diğer önemli madde de kafeindir. Kahve ile birlikte yeterli kafein alındığında 'ADH' salgılanması durur ve böbrekler idrar üretmeye devam eder.

    --spoiler--
    0 ...
  15. 10.
  16. ve arkasından hunharca susamak gelir ki o konuyu açmak çok doğru mu olur bilinmez.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük