var midir acaba boyle insanlar diye merak ettiren olay. 1 ay boyunca bir kitabin kapagini acmadan yasayabilir mi insan? yasiyorsa ona yasamak denebilir mi?
bu ture toplum icerisinde rastlamak mumkundur. hatta rastlama sansı oldukca yuksektir. insanların konusurken konusma akıcılıgı ve kullandıgı kelimeler ne kadar kitap okudugunu ele verecektir zaten. ama kitap okumamak insanda bir bosluk duygusu yaratır.
aslında kitap okumak konuşmayı düzeltir, kelime haznesini geliştirir. bir ay boyunca kitap okumadığım zamanlarda öss döneminde türkçe testlerimde soru çözüm sırasında yavaşlık ve başarısızlık gözlemledim. fakat tekrar okumaya başladığım zaman doğru sayımda bir artış ve 30 soruyu 10dakikada çözdüğüm açık ve nettir. kitap okumak bir hobidir. her insan okuyacak diye bir şey yoktur. bir insana neden kitap okumuyorsun demekle neden piyano çalmıyorsun demek aynı şeydir. fakat bu hobi iki farklı türde yapılır. kimileri bilgi içerikli kitapları okurken kimileri ise roman içerikli kitapları okurlar. her iki türde de yapılan hobi okuma hızında, anlama kapasitesinde, diksiyon düzgünlüğünde ve kelime dağarcığının gelişmesinde büyük etkendirler. fakat bilgi içerikli kitaplar bu özelliklerin yanında size kültür de katarlar. bu kültürü de hayatınızın her anında size bir şekilde avantaj sağladığını da görebilirsiniz.
bir ay sonunda elinize sevdiğiniz bir kitabı aldığınızda mutlu olmanızı sağlayan durum.
ayrıca lys ve ygs için ders çalışıldığında istemeye istemeye de olsa kitap okumayı sevenlerin yapacağı şeydir.
eğer kitabın serisini okuyorsa büyük problem yaratacak eylemdir.
serinin 3.kitabını bekliyorum ve hala çıkmadı 1 ay oldu hemen hemen sanırım .
epsilon yayınevine sesleniyorum hanıım biraz çabuuk !
kitap kurtları için imkansız gibi bir olaydır, bir ay boyunca hiç kitap okumamak. çünkü alışmışlardır başkalarının gözünden hayata bakmaya.
(bkz: ilkokuldan bu yana olmadı, bundan sonrada olmaz evelallah) *