müşterilerin müzik dinlemek zorunda kalmadan alışveriş yapabilmesi için çalınmıyor. böylece insanlar bim'den istedikleri gibi müzik dinlemek zorunda kalmadan alışveriş yapabiliyor.
en kaliteli ürünleri piyasa fiyatının altında sattığı için talep zaten tavandır, tüketiciyi müziğin ritmiyle daha fazla alışverişe sardırmaya çalışmanın gereği yoktur.
öncelikle alışveriş yerlerinde niçin müzik çaldırırları bilmek gerekir.
kapitalist düzende bütün düzenlemeler insanların daha fazla bilinçsizce alışveriş yapmaları üzerine kurulur. müzikte bu amaç uğruna kullanılır.
müzikle müşteride oluşturulacak algı eksikliği satıcı ve ürün leyhine yönlendirilmeye çalışılır.
"alacağınızı alıp siktirin gidin, oyalanmayın içeride" demeye getirdiklerinden olabilir. öyle gezip tozacak bir yer de olmadığından, dost yoğurdunuzu ve le cola'nızı alır gidersiniz hemen. zaten bırakın çalmasınlar. bilen bilir, adese de bir müzikler çalıyor, insana beyin encükletmesi yaşatacak cinsten ama öyle böyle değil. artık nereden buldular, kime yaptırdılar o müzikleri bilemiyoruz. adese gibi bir şeyler çalacak olurlarsa dost yoğurdumuzdan ve bueno fındıklı çikolatalarımızdan da oluruz. aman çalmasınlar, iyi böyle.
bimin fıtratına göre normal olan olay, adamlar masraf olmasın diye raf düzeni yapmıyor olduğu gibi koli ile satıyor ürünü. shrink ini bile kendin açıyorsun yeri geliyor, sen müziği boşver ışık olduğuna dua et...