birlesik magazalar zinciri adında, marketciligi ayaga dusuren, kalite namına birsey bulunmayan, hakkında terör örgütlerine yardım yaptıgı konusunda haberler cıkan ve gitgide buyuyen bir marketler zinciri.
cuneyt zapsu nun sahibi oldugu halk arasinda birlesik islam marketleri olarak acilimi telaffuz edilen marketler zinciri. toptan fiyatina parakende satis anlayisiyla hizmet veren, kazanilan paranin nereye gittigi konusunda insani dusunmeye sevkeden kurulus. raflardaki karton kutulardan direkt halka sunulan mallari ile biz halk adamiyiz imaji cizmeyi hedefliyorlar sanirim. ayrica en cok satilan urunude blume pecetesi dir.
birleşik islam marketleri adı bir dönem kendi poşetleri üzerinde yazan, cüneyt zapsu gibi müstesna(!) bir şahsiyetin(!) sahipleri arasında yeraldığı marketler.
sahibi kim olursa olsun, kötü yerlere hizmet etmediği ispatlanamayana kadar en kaliteli marketler zincirlerinden birisi olacak, ismi duyulmamış şeyler satıyormuş gibi görünse de, bir sürü mamülü dikkatlice okunduğu zaman, '' şu şu ürünümüz firmamızca, bim için şu tesislerimizde üretilmiştir'' ibaresine rastlanılacak mağazalar zinciri..
en mantıklı işlerden birisidir zaten yaptıkları iş.. örneğin bir kutu süt alıyoruz, marka vermeyelim, o marka sütün geliş fiyatına acayip derecede ucuza kapatıyorken, zamanında isim yapmış olduğu markasının gazıyla, piyasanın en kazık sütlerini satabiliyor. bim'de satılan sütler de, diğer bir piyasanın kazık markalarından bilmemne süt'ü üreten firma tarafından bim için fason olarak üretiliyor, ama fiyatı daha ucuz, ve de bim'de böyle onlarca marka var, hem kaliteli hem de, piyasadan daha ucuz olabilen...
mağaza sayısındaki çokluk nedeni ile bir çok firma tarafından fason üretim yapabilmek amacı ile abluka altına alınmış firma. genelde her ürün için iki firma ile çalışır ve çalıştığı firmaları fiyat olarak olmasada tonaj olarak ihya eder.tübitak ile anlaşmalıdır. tübitak, bim adına imalat yapan firmaları (özellikle gıda) belli aralıklarla habersiz denetleyerek bim'e raporlar.
bim hakkında yazılası 9 yazı :
1 - 1000 aşkın mağazasıyla türkiyenin dört bir yanında hizmet vermektedir.
2 - ürünlerin raflara dizilmemesi alışveriş yapanlar da daha çok satın alma isteği uyandırmaktadır.
3 - gazetelere sık sık büyük boy reklamlar vererek reklamdan geri durmamaktadır.
4 - le'cola , twins , centro gibi ürünleriyle süper lezzet değil ama ucuzluk sunmaktadır.
5 - seçkin markalarda da ucuzluk ilkesini devam ettirmektedir.
6 - az eleman çalıştırarak ve lüks dizayn kullanmayarak giderlerden düşürmekte ve bir yandan da ailenizin bakkalı havasıyla orta kesime daha çok hitap etmektedir.
7 - ev ihtiyacı dışında her yere parasını saçan üniversite öğrencilerinin aylık gıda alışverişi zamanı gelince şiddetle tercih ettikleri mekandır.
8 - ailenizin bakkalından farklı olarak 1 ytl lik alışveriş bile yapsanız kredi kartı kullanma hakkını size verir.
9 - ortaklarından biri cüneyt zapsuyken artık tüm hisselerini devretmiştir ve bu işten çekilmiştir.( zaman gazetesi röportaj )
ne denirse densin patito' nun centro' nun tadını en kral migros ürününde bulamazsınız. bim' in hayatımda ayrı bir yeri vardır. le cola' sıyla dalga geçer patito almadan çıkmam. umut sarıkaya' nın bim insanı tespiti türkiye gerçeğidir. cuma günleri indirim günüdür bim' de. öyle bir gaza getiren indirimler olur ki. bu indirimden hiç gerek olmadığı ve hiç anlamdığım halde nevresim takımı almışlığım vardır. bim' e dizi çıkmış eşofmanla, annenin terliğiyle çamaşır suyu lekeli tişörtle gidebilirsiniz. ailecek hastasınız.
Sattıkları makarna * fiyatına göre * oldukça güzeldir o kadar para verilip alınan pastavilla gibi hamur olmaz. Süt ve süt ürünlerinde ise dost markası vardır. Dost'un peyniri de güzeldir sütü de yoğurdu da hemde ucuzdur. AYrıca satılan yurt markalı konservelerde barbunyanın tadı muhteşemdir ancak sarma için aynı şey söylenemez yine de ev yemeği özlemi çeken insanların bu özlemini bir nebze olsun dindirir. Abur cubur da ise her markayı satmaktadır ancak yine kendi üretimleri olan rulokatın benzeri ürünü tek geçerim rulokattan daha güzeldir. Dondurulmuş gıdalarda ise mantı ve patates güzeldir o kadar para verip superfresh almaya gerek yoktur zaten onun da tadı berbattır. Bu markalar güzeldir ancak sattıkları kerem krem peynir felakettir tadı zaten kötü lan o kadar para veriyoruz peynirin ortası boş çıkıyor. yine kötü olan bir başka ürünü ise hazır mantısıdır * kıyma diye bize yedirdikleri şey ne çok merak ediyorum. Bim öğrenci bütçesini korur öyle fazla para vermeden 1 haftalık tüm ev alışverişini yaptırır üste para bile kalır.
malların kutusuyla tezgahlara konulması temalı amerikan satış strajedisini benimseyen, marketler zinciri. buradaki amaç, fabrikadan direk olarak size getirdik, mesajını vermektir. ucuz kalitesiz, çoğunluğu çin malı olan ürünlerin, dükkanın dört bir yanına koyup, büyük puntolarla ucuzluk tabelaları asmak, bunun tamamlayıcı bir öğesidir.
iddia edildiği gibi kalitesiz ürünler satmayan marketler zinciridir.
bir iki örnek yetecektir sanırım. mesela wow twin denen çikolatayı şölen çikolata, jucy marka meyve suyunu tamek, centro denen çikolatalı gofreti ülker, dost sütü ise sek üretmektedir.
arada bir gerçekten komik fiyatlara ürün getirirler ve saat 11 de gittiğinizde bitmiş olur. *
edit : anında eksilenmiş. yalan sölemiyorum canım yediğimiz ürünün ambalajını okuyacak kadar bilinçli bir tüketiciyim.
öncelikle hakkında bilip bilmeden cahilce konuşulan şirkettir. bimde satılan neredeyse bütün gıda maddeleri ve temizlik maddeleri türk malıdır. sizim bayıla bayıla aldığınız markalı ürünler ile aynı fabrikalarda üretilir ancak etiketleri değişiktir. ayrıca bim markalı ürünler de satar. yani isterseniz coca cola alırsınız isterseniz bim in kolasını. bu tamamen size kalmış bir olay. bimi seversiniz veya sevmezsiniz, zorla alışveriş yapacaksınız diye bir şart yok. ancak son derece iyi çalışan ve bünyesinde pek çok insana iş veren bir kuruluşu kalitesiz çin malları satmak gibi saçma sapan şeylerle suçlayamazsınız. suçlamak için önce girin bir ne sattığına bakın fikriniz olsun. klavye başından bilip bilmeden konuşmayın.
birilerinin yeşil sermayeye ve islam'a olan düşmanlıklarından fazlasıyla nasibini alan marketler zinciri.
bim kurulurken merrill lynch yüzde 50'ye kadar ortaktı. daha sonra bu hisseleri mustafa topbaş(kadir topbaş'la alakası yok, dikkat edelim) ve ülker'e ait olan yıldız holding satın aldı. çalışan kazanır diyoruz bu noktada.
marketlerde satılan ürünler ve çalışma düzeni için de şu tespitlerimi paylaşabilirim:
-içki satılmaz. kendi tercihleri. diasa (bim'in en büyük rakibi) elit semtlerde içki satarken, muhafazakar semtlerde içki satmıyor.
-başörtülü çalışanlar. onlar heryerde. diasa'nın muhafazakar semtlerindeki bayan çalışanları genelde başörtülüdür.
-cuma namazı. mağaza senin mi kardeşim. istediği saat açar, istediği saat kapatır. devlet dairesi mi bu; karışamazsın, eleştiremezsin.
-ürünler: her hafta müşteri çekmek için satılan züccaciye ve elektronik eşyalar dışındaki ürünlerin %90 üzeri türk malı.
-eti-ülker karşılaştırması bu noktada önemli. bim ülker'in sayılır. eti'nin arap sermayedarı ülkerden çok daha fazladır. ülker borsaya açıktır ve avrupalı ortakları daha fazladır.
hülasa yeşil sermaye,akp,müslüman şirketler,araplar hakkında birşey bulsam da eleştirsem diyenleri bilgi sahibi olmaya davet ediyorum.
saygılarımla.
OYPA da vardı bir zamanlar, ama ordu mensupları dışınında kimse giremezdi. kimselerin girmesine izin vermelerinden 4 yıl sonra parekende piyasasından çekilme kararı aldı oypa. halkın oralara başörtülü falan gelmesi mi rahatsızlık verdi acaba. değildir umarım.
bill markasıyla, artık deterjan da satılıyor. bir de, bugün tetkik ettim; tatlı da satıyorlar canpârelerim. ekmek kadayıfı alacaktım ama param yoktu anasını satayım.
tasarruflarına, sadeliklerine, ucuzluklarına gerçekten hâyran olduğum kurum.
insanın içinde alışveriş yaparken aradığı hiç birşeyi bulamamaktan bıktığı her markadan sadece bir çeşit bulunan,ucuz olmasının insanın içine kurt düşürdüğü ve kendi kendine çeşitli sorular sormasına neden olan ama paranın sıcak yüzünün insanı bu sorulardan uzaklaştırdığı birleşik mağazalar zinciri.