aksine marketler zincirinde en kalitesiz mağazadır. ürünlerin çoğunun adı duyulmamıştır. ucuz olmasının bir nedenide bundan kaynaklı. hizmet değil ürün satıyor çünkü bu mantıkla yola koyulmuş bir mağaza. hem hizmet hem ürün satan market istiyorsanız migrosa gidin farkı anlarsınız.
(bkz: birleşik islam mağazaları)
o kadar kalitelidir ki, ürünler yerde sunulmaktadır tüketiciye, sağlık, hijyen hakgetire, bisküvi kutusunun üstünde ki kartonu yırt koy yere, müşteriye ürünü sunma mantığına bak! sanki evin bodrumuna kullanılmayan eşyaları istifler gibi ürün sunuyorlar. cevapları da hazır; "raf kullanmıyoruz o yüzden tüketicilerimize ekstra maliyet yüklemiyoruz" bak sen! wall-mart, carrefour, migros, m&s salak ya maliyet düşürmeyi bilmiyorlar, boyuna raf ta sunuyorlar ürünlerini. elektrik te kullanmayın o da maliyet, yazar kasa için kağıt israfı oluyor bak o da maliyet, çalışanların da var mağazada onları da işten at maliyet onlarda, müşteri ürünü nü alır, sen oraya bi masa koy parayı bırakırız çıkarken, kasiyer çalıştırıp ekstra maliyet olmasın!
-öğrencilerin uğrak yeridir
-fiyatın ucuz olması ama başarılı ürünlerinde bulunmasıdır.(ör:kerem krem peynir,dost yoğurt ,ikiler kurabiye gibi ,tuvalet kagıdı gibi..)
-kalabalık değildir kasada saatlerce beklemezsiniz.
-huzurlu bir alışveriş ortamı vardır ilginç ürünler görmek çoğu zaman eğlencelidir.
-nostaljiktir ..ünv.den mezun olduktan sonra eski günleri hatırlamak üç kurusun hesabını yaptıgınız gunlere dönmek için bime girip dolaşmak bile iyi gelir..dost yogurt , ev arkadasınız ve en yakın dostunuzu hatırlatabilir aniden..
kim ne derse desin. kaliteli veya kalitesiz diye nitelendirsin. ama öğrenci evlerinin vazgeçilmezidir bim. işte bu yüzden bir öğrenci için en kaliteli yerdir. *
1) Sattığı ürünlerin son kullanma tarihini geçmiş olma oranı yüksek olduğundan ,
2) Dini ticarette alet ettiklerinden ,
3) insanı 1 saat kasiyer beklettiklerinden ,
4) Bir mahalle bakkalında satılan ürünlerden daha kalitesiliğinden
5) Fetullah gibi timsah gözyaşlı bir amerikan için çalıştığından dolayıdır.
öncelikle (bkz: ufak atta civciler yesin), ikinci olarak da zamanında böyle paket paket tarhana çorbası satardı bu bim, hatta üretim merkezi de keşan'da bir yerdi. tarhananın keşan'da üretildiğini görünce (bkz: çanakkale domatesi) sebiyetiyle lezzetli olabileceğine kanaat getirmiştim oysa akşamına evde çorbadan zehirlenenlerin sayısı 2'ye yükseldi. günlerden bir gün keşanın bir sokağında yürürken teyzelerin kaldırımın üzerinde uzunca bir çarşafın üzerinde tarhana kuruttuklarını gördüm. kapıdan içeri bakınca torba torba bu bim de satılan tarhanalar kolilere yerleştiriliyordu. böylece bir kez daha (bkz: ucuz etin yahnisi yenmez) olgusuna inanmış oldum. ayrıca şimdi farkettim entryimde 2 adet atasözü var yakında tdk atasözlerine olan sempatim dolayısıyla tarkan gibi beni de kutlayacak.
yanlış düşüncedir. bim gerçekten faydalı bir sistem oluşturdu ancak en kaliteli market olmadığı da söylenebilir. aslında modern dünyanın yeni arayışı 'ne kadar basit o kadar iyi' mantığıdır ve bim buna tam uyum sağladığı için belki de bu felsefeye göre diğerlerinden iyidir diye düşünülebilse de ürün kalitesinin migros'u tutmayacağını da kabul etmek lazım.
ayrıca iddianın en yanlış yönü 'efenime söyliyim bu insanlar dindar onçin halkı düşünüyolar di mi' şeklindeki yaklaşım. şunu kesinlikle aklınıza iyi sokun: bu dindar imajlı yapılanmalar kapitalizmin en sağlam işlediği ilik sömürücü yapının maneviyatla desteklenmiş halidir.
muhafazakarım, hatta önceki entrylerime bakarsanız büyük olasılıkla beni 'dinci' sınıfına koyabilirsiniz. ama müslüman akıllı olmalıdır, gerçeği görmelidir, sorgulayıcı ve gerçekçi olmalıdır. bu güne kadar din-iman muhabbetine çok kazık yedik. nt mağazaları ve tekbir giyim ve şu anda sayıları yüzleri bulan alternatif turizm şirketleri (hani hizmetten şiklayetçi olan müşterisini döven, müşteri memnuniyeti çok düşük olan tatil köyleri vs...) bunların en iyi örnekleridir. bim de diğer bütün büyük şirketler gibi kar-zarar hesabı yaparak, satış stratejileri belirleyerek sonuç itibariyle tamamen şu kutsal amaca hizmet ederler: 'halkın cebindeki parayı en fazla nasıl alırım.' bu bim'i başarısız ve kötü mü yapar, hayır kesinlikle. başarılılar, ucuzlar ama bunların odağında halk değil kendileri var.
le cola ya takılmadan baktığımızda bim daha iyidir.
misalen özellikle son aylarda satılmaya başlanan tatlıları gayet kaliteli ve güzeldir. hatta ilk çıktığında şu an adını hatırlayamadığım gayet ünlü ve büyük bir firmanın üretimiyken sadece 1.5 tl idi. hala 1.5 tl fakat firma sanırım değişmiş. ama hala kaliteli ve güzel. bunun dışında az çeşit olmasına rağmen ünlü markaların ürünlerini de diğer süpermarketlerden daha ucuza alabilirsiniz. yani kalite farkı olmadan. neden mi?
3000e yakın şubesi var, her şubeye her hangi bir üründen günlük 10 tane satılacak şekilde alsan, günde 30.000 ürün eder. herhangi bir firma günlük 30.000 adet ürünü çok daha ucuz fiyata verebilir, bimde karşılığında en ucuz fiyat garantisi isteyebilir. böylece aynı markayı da daha ucuza alabilirsiniz.
çünkü başka hiçbir süpermarketin bu kadar şubesi veya bu kadar ürün alma kapasitesi yok.