işyerinizdeki dedikodulara veya dandik konuşmalara katılmamak için geliştirilen asosyaliktir.
not:dedikodu denen illete katılacagıma, sosyal ağlarda sörf yapar asosyal takılırım. işbiter asosyallikte biter.
kafa dinlemek için bire bir olacak eylem zaten herkesle gereğinde fazla muhattap olmak mutlaka sorun yaratacaktır, insanın bazen sadece endisini dinlemesi gerekir.
son yıllarda bu anlayışa yatkın insan sayısının artış gösterdiğini düşünebileceğimiz eylemdir. bir nevi yapmacık dünyadan kendi gerçekliğine kaçmak isteyen insanın tercihidir.
asosyal olup yaşadığının farkına varamamak mı? sosyal olup yaşadıgının farkına varmak mı?
ikisindede sonuç olarak yaşam var.bunun şekline pekte karışmamak lazım.
sonuçta hiç yaşamamaktan daha iyi.
kendi kendilerini bile terk edip gidebilen, ıssız bir adaya düşse yanlarına hiç bir şey almayacak insanların hayat felsefesi.
bilinçli asosyaller lady gaga dinlemezler, nescafe içerler içmesine fakat türk kahvesini daha çok severler.
bir süredir şahsi olarak asosyalleştim ben de efendim. bu asasyalleşme çok mu bilinçliydi, bilemiyorum. lakin geldiğim süreçte daha fazla olgunlaştığımı, arada sırada konuştuğum insanlarla eskiye nazaran çok daha iyi iletişim kurduğumu farktettim. kendimi daha iyi anlamaya başladım sanki.
sosyalliği önemseyen birisi olarak bu bilinçli asosyallik sürecini de atlatacağım elbet. kırlara, dağlara, denizlere gideceğim. güneşi hissedeciğim. sucuklu yumurta yiyeceğim, karabiber serpiştireceğim.
yalnızlıktan da kurtulup yalnız kalmak istiyorum der atilla ilhan bu cümleler bazen o kadar doğru oluyor ki. insan kaçıp tek başına kalmayı arzu ediyor. tamamen psikolojik bir vaka.
sosyal olmak toplumsal hayata düzgün bir şekilde entegre olmak demektir. Toplumlardaki insanlar da karşılıklı fayda düsturuna göre birleştikileri için asosyalliğin bilinçsizi bilinçlisi olmaz. Çıkar dünyası yeaaa ben o yüzden sosyal olamıyorum demek toplumun genel doğasına toplum uymadığı için sosyal olmadığını belirtmek olur ki toplumun genel doğasına toplum uymuyorsa o toplum olamayacağından çok garip ve yanlış bir tespit içerisinde bulunmuş olacaktır insan.
her sosyal mecrayı kullandıktan ve soğuduktan ve bir halt olmadıklarını gördükten sonra içine girilen eylemsizlik halidir. en güzeli datça ya yerleşmektir. telefon yok internet yok mis.
facebook kullanmanın sosyalleşmenin en büyük adımlarından biri sayıldığı günümüz dünyasında bir nevi sisteme karşı bir mücadeledir.
yapay dostlukları, facebooktan doğumgünü kutlamalarını anlayamayan insanların tercihidir.
ayrıca "sosyalleşmek" a.q ise bilinçli bir asosyallik "böyle işin ben te amına koyayım" dır.
birkaç gün, birkaç hafta, belki birkaç ay güzeldir. sonra, dışarıyla irtibatta bir takım isteksizlikler, sıkılma ama çözüm de bulamama gibi gitgide ağırlaşan sorunlar başlar.
o başlardaki bilinçli diye adlandırılan çok "cool" asosyallik, artık ske ske asosyallik haline gelmiştir.
çünkü insanoğlu, etkileşimli ortak yaşam için dizayn edilmiştir.
dışarı çıkmak için ruhlarla konuşur hale gelmeyi beklemeyin çünkü hayat, yalnız geçirmek için çok kısa.
çağımız dünyasında her şeyin yapaysallaştığı, her şeyin endüstrileştiği, çıkar ilişkilerinin tavan yaptığı düşünüldüğünde; biraz nefes almak, kendine gelmek, kendini bulmak, kafa dinlemek isteyen herkesi yapacağı akıllılıktır. fakat geçici ve kişisel bir çözümdür. önemli olan herkesin samimileşmesi, doğallaşması. o zaman işte bu dünya yaşanılır olur. aslında hayatı kendimiz çekilmez yapıyoruz.
sigaranın zararlarını bilip de sigara içmek gibidir. hassas kişilikdeki insanlarda görülür. bu tip insanlar çok alıngan ve kırılgan olduklarından insanlar onları çabuk incitirler ve etraflarında kırgın olmadıkları insan kalmaz.