ne kadar kezbansınız testinin bile ilgi görmemesi ile açığa çıkmış durumdur. arkadaşlar burada bilim yapmaya çalışıyorum ama hevesimi kırıyorsunuz. ayıptır. illa isviçre'ye mi gitmem lazım siklenmek için. bilim bu ya. evet.
bilimin zaten memlekette ilgi görmemesi ile paraleldir. bazı zeka kabarcıklarının bu acı gerçeği istismar ederek çok komik olduklarını zannetmesi, tıpkı vaktinde almanlar roma imparatorluğundan ve yunan medeniyetinden kalan eserleri götürürken osmanlı bilmişlerinin "aha taşları topluyo salaklar" yaklaşımına denk bir kalite arz eder.
artık sözlük yazarlarının daha fazla ilgi görmesini sağlamasına yol acabileceğine inandığım başlıktır. ben bugünden sonra bilimin aydınlığının olmadığı bir entryleri azaltacağım, mesela.
e heralde! magazin varken, ne gerek var bilime, ilime.. ataistlerin penisleri 11 cm olurmuş. bu değerli bilgileri öğreniyoken, gerçektende başka bilgilere gerek duymuyor insan. saolsun o başlıkları açanlar.
yazarların bilimsel konuları halletmiş olmalarıyla alakası var mıdır bilinmez ama gerçekten faydalı işler yapmaya çalışanlar zaten genelde de pek değer görmez.
sözlük deyince ilk başta wikipedia gibi bişey sanıyordum ama içine girince öyle olmadığını daha net görebiliyorsun, bu sadece ülkemizde değil birçok ülkede olan bir ilgisizlik yoksa neden gelişmekte olan bir ülke sınıfında olalım ki.
bilimle ilişkili yazar sayısının azlığından mutevellit ortaya cıkan durum.
edit:ne bekleniyor ki sözlükten o da ayrı bir konu coğunluğu öss ye hazırlanan ergen topluluğu.
ata sözüne, özdeyişe, aforizmaya ve slogana alışmış facebook-Twitter okurunun bünyesinde üzün ve bilgi verici yazıların döküntü yapması neticesinde uzak durulacağı hatta okunmadan geçileceği sanıldığı için falaca yazılmayan. yazılması emek isteyen entry ve başlıkların sözlükte daha seyrek bulunuyor ve bulunacak olması durumu.
çok satan kitap mı daha çok okunur yoksa klasik kitap mı? ikileminin eşdeğeri bir konudur bu zannımca. kısa vadede çok satan kitaplar okunur ancak uzun vadede klasik kitabın satma ve okunma oranı dönemsel çok satan kitapları katlar.
Cahillik oranını doğrular niteliktedir. Celal şengör gibi milliyetçi asker hayranı bir bilim adamına dindarların saldırması ve gayri türklerin saldırması bilimin yerini açıkça ortaya koyuyor.