işlemleri kaydetme özelliğini bilmeyen hocaların girdiği sınavda makinemi unutmuşum diyerek yüksek not alabilirsiniz. Tabi çalışkan arkadaşınızın makinesini almalısınız.
4. 5. dereceden denklem girdiğin zaman köklerini verenleri vardı bunun, ağzımızı açık bırakıvermişti. casionun sıkça kullanılan modeli = tuşuna basana kadar girilen bütün sayıları ve işlemleri sıralarken, başka daha ender rastlanan modeli ise dört işlem önceliklerini takip ederek her adımı hesaplamaktaydı. birinden birine geçiş zordur, bi tanesinin alınıp hep onun kullanılması tavsiye edilir. ısı transferi dersinin olmazsa olmazlarındandır, hiperbolik fonksiyonler e üzeriler falan derken bilimsel hesap makinası olmayan insan kendini sağır dilsiz gibi hissedebilmektedir.
(bkz: casio algebra)
günlerce en ucuzunu bulmak için arayıp durulan fakat bulunamayan, aldığım sekiz dersten sadece bir tanesinde işe yarayan ve okul bittiği gibi satılması düşünülen hesap makinesi.
istatistik derslerinden tutunda, türev integrale kadar herşeyi gözü kapalı yapan makinedir. Üniversiteye yeni başlıyanlara tavsiyem casio fx 991es serisidir, vizelere ve finallere girmeden önce en az 3 gün pratik yapmanızda fayda var yoksa radyanı desimalden hesaplayarak üzülebilirsiniz.
(bkz: radyan)
(bkz: desimal)
genelde mühendislerin eli ayağı gözü kulağı gibi organından farksız olan hesap makinesi türüdür. yıllardır yanıma yoldaş olanı için (bkz: casio fx 3650p)
ilk kullanmaya başladığımda kapatamadığım alet. en son kendi kendine kapanıyor heralde diye bırakmıştım.
shifte basıp ardından off a basıncı kapandığını öğrenmem bir ayımı aldı.
genelde 1.sınıf üniversite öğrencilerinin kimya ve fizik sınavlarında kullandığı hesap makinesi türü. Laboratuvar derslerinde de kullandırıyor bazen asistanlar.
mühendislik bölümü kazanıldığında özenerek alınan ama bir kaç fonksiyonu dışında pek kullanılmayan alet. zaten sınavlarda ve * ödevlerde kullanılır. üzerinde ne işe yaradığı bilinmeyen bir çok tuş vardır. fazla kurcalanmamalıdır, zira ayarlarının bozulma riski vardır. *