bilimin henüz açıklayamadıklarına sığınan dinci

entry9 galeri0
    9.
  1. Kendi dogmalarının çamurunda anlamsızca debelenen, bilimin 'b'sinden bi-haber olup dindarları bilimle vurmaya çalışan, 'çok havalı lan' heyecanıyla ateist takılanların büyük haz alarak hakkında zırvaladığı dincidir.

    Bir dine inanan kişilerin bilimden tamamen izole olduğu önvarsayımı onları fanatik dincilerle aynı noktaya taşır.
    Big-bang'i doğru yazamayı beceremeyen insanların bu konulardan bahsetmesi acınası. Önemli şeyler söylediklerine gerçekten inanmışlar.
    1 ...
  2. 8.
  3. ateizm bilim ilerledikce daha inanilir bir kavram olur. Ama sadece cevresini dikkatli inceleyen biri de tanrinin var olmadigini anlayabilir. bunun icin yoruma acik ayetleri bilim gelistikce bulunan verilere gore yorumlayip, aa bu da dogruymus demeye gerek yoktur. Kimse kendini kandirmasin. Insanin neye ihtiyaci varsa ve neye inanmak istiyorsa o seye zaten bir sekilde inanir, o seyi destekleyecek bir seyler de mutlaka bulur. Ters bir sey gorunce konuyu saptirip kuran mucizeleri gostermesini de cok iyi bilir.
    0 ...
  4. 7.
  5. bilim insanı ile dinci insan devamlı bir mücadele içindedir. Burada en çok çalışması gereken tabi ki de bilim insanıdır çünkü dinci insan her şeyi Allah'a bağlarken, bilim insanı bu olayların hepsini gözle görülür elle tutulur kanıtlar sunma güdüsü ile uğraşır. işte bu mücadelelerin bütünlüğüdür "bilimin henüz açıklamadıklarına sığınan dinci" emaresi.
    0 ...
  6. 6.
  7. "bilimin sunduğu her şey doğrudur, kabul etmek zorundasın" cümlesini, yahut buna yakın bir cümleyi kuran ve tarihin getirdiği süreçte defalarca göt olan ateistlerin yanılgısının farkında olan kişidir.

    darwin 19.yüzyılda türlerin kökenini yazdığı sırada, dünyada canlılığın 100 milyon yıldır varolduğu düşünülüyordu.
    evrenin genişlediği gerçeğini 1930 yılına kadar einstein dahi kabul etmedi. (bkz: zariyat suresi)
    1997 yılına kadar neanderthal insanlarından kimsenin haberi yoktu ve insanoğlu bugünkü zekasına 60.000 yıl önce kavuştu sanılıyordu.

    hem ulan bilim bu kadar ilerlememişken dünyada ateist yok muydu sanki? schopenhauer, voltaire'nin evrimden haberleri mi vardı? evrenin genişlediğini hiç öğrenmemiş olan nietszche de ateist değil miydi? sartre, camus gibilerin neanderthalden, tanrı parçacığından haberleri var mıydı?

    ateizm, bilime muhtaç mı sanıyorsun? bilim geliştikçe ateizm temellendiriliyor mu sanıyorsun? ortada evrenin genişlediğinden, atom altı parçacıklardan bahseden ve bilimin sunduğu her şeyin sinyalini veren kutsal kitaplar varken, tutarsızca ilerleyen ateizmi inanç edinmelerini mi istiyorsun insanlardan?

    şimdi sen hala başkasının yanlışları halinde ilerleyecek olan bilimi dogmatik bir inanca çevirmeye devam mı edeceksin? et bakalım. komik seni.
    0 ...
  8. 5.
  9. bilimde imkansız diye bir şey olmadığını bilmeyen dincidir efendim.

    bundan yaklaşık 100 sene önceye gidip de, wright kardeşler'e "lan kamiller, 100 sene sonra öyle bir uçak yapacaklar ki, sizin uçağın uçtuğu mesafeden uzun kanatları olacak, sizin mesafenizden tam 3 milyon kat uzağa uçacak" deseydiniz, size kürekle dalarlardı. hadi ulan onu geçtim. bundan 10 sene önce kimin aklına gelirdi telefondan internete girmek falan.
    1 ...
  10. 4.
  11. (bkz: büyü)
    (bkz: cinler)
    (bkz: medyum).bunları bilim açıklıyor sanırım.
    bilim metafizik ilişkisi.
    0 ...
  12. 3.
  13. 2.
  14. Çok doğru başlıktır. Bilim açıkladıkça, düşman olduğu bilmim ispatladığını uzun süre reddeden sonra da dînin aslın da bunu daha evel söylediği, yalanına yaslanan kişiyle kuzendir.
    (bkz: pardon panpa kuzenim reddetmiş)
    2 ...
  15. 1.
  16. Bilimin henüz açıklayamadığı argümanlara sarılan dincidir.

    yahu arkadaş, bilim açıkladıkça köşeye sıkışıyorsunuz zaten ve bilim sürekli sorgulayan ve ilerleyen birşeydir.bing bang öncesini kim yarattı tarzı abuk sorular köşeye sıkışmışlığınızdan başka birşey değildir.bilim bakarsın onu da açıklar, ki belki de açıklamıştır lan ahaha...
    4 ...
© 2025 uludağ sözlük