bilimle dini kıyaslayacak kadar paralize akılların kıt akıllarını sağa sola dağıtma çabası olan tez.
ulan birbirinin muadili şeyler mi bunlar ? kaldı ki senin sallamayın dediğin dinin ilk emri ''oku'', aynı dinin peygamberi ''ilim çin de bile olsa gidin alın'' diyor.
nasıl kafalar bunlar ?
kaç yaşınızdasınız siz 11 mi ?
din aptal insanların boş eğlencesidir. gerçekler karşısında hiçbir mantığı olmadığı gibi insanı aşağılık bir sürüngene çeviren zehirdir.
bilim ise gerçeğin dilidir, her daim daha ileriye gitme, kendini geliştirme, olanla asla yetinmemedir.
bilimin ışığının yanmadığı bir yerde dinin karanlığı hakim olur.
bilime sadece bilgi olarak bakılmaz, bilim gerçeğe ulaşmada bir yöntemdir. din ise mistisizm altında kutsanmış iğrençliklerin bir tezahürüdür.
ikra nın ne olduğunu trilyonlarca dataya sahip internetten araştırıp bulamayıp kafasına göre ''düşün'' diye çeviren ahmakların versusunu içeren iddia.
lan mal değneği kafası çalışan bütün bilim insanları inançlıdır.
örneğin Einstein ''tanrı zar atmaz'' diyor, hawking bile tanrı olabilir diyor. din dediğin şey yaratıcıya inanma metodolojisidir.
ama bizim baran 14 yaşında arkadaşları ona ahmak diyor her boku biliyor pezevenk.
hem kekeme hem geveze.
Allahın dinini Kuran-ı kerimin mealini okuyup anlamış ve kuranın ahlakıyla yetişmiş bir insan bunu hayatınada yansıtır yani tam anlamıyla doğruyu ve yanlışı ayırt edebilir Akıllı bir insan olur Kuran-ı kerimin içinde herhangi bir konuda ne yapılması gerektiği anlatılır geçmişte yaşamış insanlar üzerinden örnek verilerek.
Din ve bilimi karşılaştırmak büyük bir kıyımdan başka bir şey değildir. Bilimsiz bir gün bile devam edemezsin. Çevren hele de yaşadığım yüzyıl sana bunu zorunlu kılıyor. Öyleyse nasıl gereksizliğinden bahsedebiliyorsun. Din de öyle. Herkesin bir inancı var neye olursa olsun hatta inancı olmasa bile. Din senin özgür hür kararın. Bilim ise yaşamının her yerinde. ikisini de hayatından itemezsin fakat onları karşılaştıramazsın da.
Birini seçmek zorunda değilsiniz ki zaten siz ne kadar ayırmaya çalışsanız da birinin yolundan giden diğerinden gidemez deseniz de bilim ve din ayrılmaz bir bütündür.
birini bal gibi de seçmek zorundasınız çünkü din ve bilim iki ayrı yoldur. bilim olanı olanla açıklamayı seçerken din arkasında mistik bir güç arar.
bu yüzden din de bir açıklamadır bilim de bir açıklamadır. bu iki açıklamanın sonuçlarının birbirine uyup uymaması ayrı bir mevzudur(ki genelde uymaz dindarlar ayet esnetip uydurur) bu ikisinin birbiriyle bütün olması ayrı bir mevzudur.
sen bir yanda bilimin doğrularına inanıp diğer yandan dine inanamazsın çünkü bilimin bilgiye ulaşma türünden şüphe etmen gerekir.
nitekim bazı dinciler bunu anlamış olacak ki, yaa bilim sürekli kendini kandırıyor berkecan diyor burada.
ayrıca bilim tanrıyı hedef materyalist doğası gereği almaz. tanrı var veya yok konusunu dikkate bile almamasının nedeni bilimin yöntemsel olarak zaten fizik ötesi olan safsataları yalanlama öngörüsüdür.
tarihte bilim dinlerini onaylayan bir merci olmaktan çıktığında dinlerin karabasan gibi üstüne çöküp bilimi hizaya sokmaya çalıştığını çok görürsünüz.
örneğin kepler, galileo, darwin gibi insanlar buna örnek verilebilir. bu insanların buluşları dinlere uymadığı için bayağı bir karşı çıktılar şimdi ise evrimi kabul eden hrisityan, müslüman ve yahudiler var. aynı şekilde güneş merkezli evren modeli için de böyle.
yani din ve bilim bütün falan değildir. ikisi de gerçeğe ulaşmada farklı bir yoldur ve bu yollar asla kesişmez.
Yukarda uzunca saçmalamış bir arkadaş gördüm.
Bakınız bilim ve bozulmuş bir semavi dini hayatlarinin merkezine koymuş 16 milyonluk Yahudi topluluğu dünyayı dize getirmiş istediği gibi at oynatıyor.
Sen bunu bilim ve hak din olarak yapabilirsen nelere adaletle hukmedersin Allah bilir.
Keşke az bildiğiniz şeyler hakkında çok sacmalamaktan vazgecseniz.