bilimden anlamak o kadar güzel bir şey ki, bilim sayesinde deli dana, kırım kongo kanamalı ateşi hastalığı, domuz gribi, kuş gribi gibi çeşit çeşit virüsler ürettik ve bu sayede birilerinin kesesini doldurduk bu hastalıkların ilaçlarını yaparak, yetmedi bilgisayarları patlatan virüsler yaptık, virüslerin antivirüs programlarını yaptık, tank yaptık insanları öldürdük ardından antitank mayınları yaptık bir daha öldürdük, işgal ettik askeri gücümüzle, bilim sayesinde ulaştığımız son model silahlarla insanlığa dramlar yaşattık, yer altı ve yer üstü kaynaklarını biz yedik, emayeleri biz ürettik, yıldız savaşlarını biz yaptık, fezayı insanlar açlıktan ölürken biz dolaştık, sanayileşmeye en fazla hizmeti biz yaptık döndük insanları biz işsiz güçsüz bıraktık, biz ürettik tüm inanan insanlar yattı, çünkü onlar aptaldı. aptallar dini denesinler biz bilimi anlamaya devam edelim. bizler bilime yön verenler olarak gayet zekiyiz, haddinden fazla akıllıyız, iyi niyetliyiz, gelişmeye ve hayırlı hizmetlere açık insanlarız. biz zekiyiz ya! diyen hakiki aptal. yok yok, hem aptal hem moloz.
"er olanlara de ki: sizler cennette dort huri ile beraber olacaginizi beklerken; esiniz, ablaniz, kiziniz da burada dort nuri ile zevk-i sefa edecek. ya da bir dusun, zevkini de simdi sur, cefani da simdi cek, ve bil ki ote taraf pembe bir masal."
iyi demis be.
ayrica baska bir hare der ki;
"slogani anlayamayip, teknolojiyi savas aleti olarak kullanan zihniyet bilimi gotunden anlamis embesillerdir. fakat su da bir gercektir ki, dine inanip da ota boka cihad, hacli seferi vb. eylemlerini gerceklestirmek de bir aptalliktir."
bilimadamı tabiri caizse 1 yeni şey keşfettikçe keşfedilecek başka 10 tane kavram ortaya çıkmaktadır. din genel bir felsefe sunmakta, bilinen bilinmeyen herşeyi kucaklamaktadır. çoğu din bilimi insanlara zararı dokunmamak kaydıyla desteklemektedir. bu bağlamda din cahillerin bilimidir şeklinde bir genelleme yapmak ne kadar doğrudur? bilime destek çıkarken dogmatik ve ironik paradokslara yol açmak da bilime aykırıdır ve bu da kendikendine kısır bir paradokstur.
inanç özgürlüğünün temel insan haklarından olduğu göz önünde bulundurulduğunda, çok hoş olmayan bir söylem.
bilim ve din farklı kulvarlarda kavramlardır. bilimi reddetmek inanç meselesi olamaz; dindar ve bilime güvenen insanlar da vardır.
toplumu böyle konularla kutuplaştırmak, bilime güvenmenin inançsızlığa neden olduğu, ya da dindar olanların bilimsel düşünemediği şeklinde hastalıklı, radikal, kutuplara itici fikirlerin gelişmesine neden olur.
din, vicdan meselesidir. insanın iç dünyasında huzur bulması için yerine getireceği ritüellerdir. kabullenmek doğasında vardır ve diğer insanların özgürlüklerini doğrudan ya da dolaylı kısıtlamadığı sürece insan hakkıdır.
ister dindar olsun, ister olmasın, çağdaş her insanın yapması gerekendir bilime güvenmek ve mümkün olduğunca bilimsel düşünmek.
dincilikle kirletilmeyen dindarlık ve herhangi bir inanca olduğu kadar inançsızlığa da saygı duyulan bir dünya dileğiyle...
edit:
- kanıt istediğimizde konu değiştiren,
- ingilizce basit bir cümleyi bile tercüme etmeyi beceremeden iddialarını yalanlayan bilimsel makaleleri evrime delil diye sunan,
- medyatik olmuş bir maymunumsu fosiline önce evrimin kanıtı ilan edip bir cümle sonra evrimi destekleyen bir iddia olarak niteleyecek derecede kanıt ve iddia farkından bihaber,
- yediği ayarlarla yalama olmuş bir civataya dönmesine rağmen hala kendi köşesinde ben kazndım diyen nakavt olmuş boksör gibi gürütü yapan ve bu mesaja link veren tipleri
bilim nedir, inanç nedir daha da önemlisi aradaki fark nedir öğreninceye ve inançlarını bilim diye sunmak yerine bilimsel tartışma yapacak olgunluğa erişinceye kadar kaale almadığımızın beyanıdır. maymunumsu kalıntısı olduğunu düşünen canlı türlerine hayırlı olsun. olur olmaz uluyup mahalleyi boşa rahatsız etmesinler.
Zaten çoğu kişinin bu cümleyi bilmeden yaptığı eylemdir. durmaksızın yapmaya da devam ederler. Bir tane kitabın bilgisini milyonlarca kitabın bilgisine üstün sayan kişilerin bilgi kapasite örnekleri :
Domatesin sebze olduğunu sanmak - Meyvedir.
insanların maymunlardan evrimleştiğini sanmak - Primatlardan evrimleşildi.
Kedilerin süt sevdiğini sanmak - Sevmezler ayrıca sistemlerine büyük zarar verir.
'Çoban yıldızı' nın yıldız olduğunu sanmak - Yıldız değil venüs gezegenidir.
Ispanakta yüksek demir olduğunu sanmak - Yoktur, diğer yeşillerden daha bile azdır.
etraftaki cahil ve inançsız kesimin oranındaki hızlı artışı açıklayabilecek slogandır. hem bilimde hem de dinde başarısız denemelere imza atabilecek kadar aptal olanlar gün geçtikçe çoğalıyorlar. ve ne yazıktır ki "makara hurisi", "kukara haresi" türden söylemler bu iki alandaki başarısızlıklarının psikolojik kamuflaj çabası olmaktan fazlasını ifade etmemektedir. inançsızlığını bilime bağlayıp da bilimden bihaber olan insanlara laf anlatmaya çalışmak ise hem bilimi hem de dini denemiş ve iki kulvarda birden başarılı olmuş insanlara düşse gerektir. benim gibi cahilin haddi olsa idi seve seve yapardım...
bir fikri savunabilmek için önce hakkında fikir sahibi olabilmek gerektiğini bilmeyenleri sürekli olarak rahatsız etmeye de devam edecek başlıktır elbette.
cok alevli slogan. her turlu onyarginin kol kezebilecegi konuyu ele alis. iki tarafli error. bir tarafta sadece mantigi kullananlar diger tarafta mantik ve kalbi birlestirenler bir tarafta mantigi kullanamayanlar yuvarlanip giden sonu gelmez gurultu. bu gurultuyu ancak en buyuk gurultu kesecek o zaman neyin ne oldugunu gorecegiz zaten. *** islam dini bilimi de hayatin her ogesini de barindiriyor. herzaman cevaplar vardir. ama dogru sorulari sormak gerekir. evrendeki mukkemmelligi gormemek imkansiz zaten bunu reddeden yok. hangi canliyi incelerseniz inceleyin harika bir tasarim goruyorsunuz. ve hepsinde ortak bir imza var. mesela sinegin gozunu yapan kimse gunesi de o yapmis. birinden biri olmazsa eksik kalmakta. gozbebeginin karanlikta buyumesi gibi yada sut ictigimizde kalsiyumun goze degilde kemige gitmesi harikulade olaylardir. peki bu mukemmelligi tesadufe verebilir miyiz? bu kadar mukemmelligin sebebi bu kadar sacma olabilir mi? bu nekadar mantikli ise einstein in e=mc2 sini bir moronun bulduguna inanmak ayni derece mantiklidir.
anam yine aynı deli, yine aynı taş, yine aynı kuyu. şöyle ortaya karışık yapsak; insan dediğin aklını kullansa hem dinden hem bilimden nasip etse, hadi birisinden vazgeçmek istedi, o zaman da diğerine bok atmayacak kadar edepli olsa süper bi şekilde yaşayıp gitsek.
yok ama olmuyor, bilim varsa din yok, din varsa bilim yok.
bilimin kaynağının zaten din olduğunu bilmeyen, pozitif bilimi dinden uzaklaştırma politikasının bir ürünü olan zırvalık.
yazıktır biraz inceleme yapan insanlar koşa koşa islam'ı seçerken elindeki en büyük zenginliğin fakında olmayanlara.
''dinle bilimin birbirini tamamlayan iki kavram olduğunu anlayamayacak kadar aptalsanız, buyrun kazık, buyrun göt.'' diyerek cevaplanması gereken slogan.
materyalist insanların bile bilimden daha cok, dinin gercekleri daha iyi acıkladıgını kabul etmesi. bir cok bilim adamı anlayamadıgı seyler için yaptıgı arastırmalar sonucu din kitaplarında bu gerceklerin daha once yazdıgını kabul edip dindar oluyorlar. kitabımızı anlayamayan kör ve aptallar ise dini sadece insanların gördugu bir serap zannetmeye devam ediyorlar. dindar olmak akıllı ve okuyan insan işidir.
canını yediğimin dünyası. * çük beyinlerinizle atesitçilik oynamaya çalışırsanız olacağı bu. kısa devre yapıyorsunuz.* avrupa da yıllarca ruhun beynin bir köşesinde var olduğu söylenirdi. beyin ameliyatları yapılmaya başlandığında beyinde bulamadılar. aa dediler ki biz yanılmışız ruh aslında yokmuş. bilimselliğinize tüküreyim diyeceğim yara iyileştirici etkisi var olmayacak. ulan yirmi yıl sonra şimdiki biliselliğinizle dalga geçecek meslek lisesi öğrencileri bile. siz hala allahın karşısına bilimi çıkarmaya çalışıyorsunuz.
abd ve avrupa'nın ortadoğu için temel tezidir. bilim bizim, din sizin derler. çünkü din, deneye ya da gözleme değil söze dayandığı için kolay manipule edilebilir.