bilime neden uzak bir ülkeyiz

entry29 galeri3
    4.
  1. Şahsi kanaatimce dinle bilim birbirini yüceltebilecek iki kavram. Bilimle dinlerin temelini, dinlerle de bilimin gerekliliğini bu iki kavram uyum içerisinde yürütüldüğünde daha iyi görürüz. Ancak bizde biraz ondan olsun biraz bundan algısı hakim olduğundan bilim dinin temeline, din bilimin gerekliliğine 'karşı' durmakta. Bu yüzden bizde din bilimden önce geliyor. Kitaplardan kuru ezberlerle, aile geleneklerinden köken alan belirli davranışlarla ne din tam yaşanır, ne de bilim geliştirilir.
    1 ...
  2. 3.
  3. Güzel soru. Cevaplanıp artık çözüme ulaştırılması gerekli bunun.

    Üzgünüm ama cevap basit,"din" yüzyıllar geçmesine rağmen din kavramının tam anlamıyla kültür ile homojenize olamamasından. Ayırıpta ayrı bir kefede tutamıyoruz onu. Bunun arkasından tepetaklak geliyor her şey eğitim, bilim, ekonomi, refah vs. Tabi bizi aşağıya çeken yanlış politikalar ve hükümetlerin de payı çok.

    Bir jenerasyon gerekli, ondan sonra alıp yürürüz belki. Bu işler de enerjisel. Rönesansta floransa akımı, alman ekolünün yaratımı gibi vs. Burdan yurt dışına çıkıp önemli çalışmalar yapabiliyorsa türk bilim insanı, burda ortamı sağlarsan da buna ulaşır.
    2 ...
  4. 2.
  5. çok klasik olacak, fakat gözlemlediğim kadarıyla, din olgusu bir çok kavramın önüne geçiyor bu ülkede. sürekli din denilerek bakılıyor. youtube da ki bir çok videonun yorum bölümünden belli oluyor bu. Diğer gelişmiş ülkeler dini farklı bir yerde alıyor ve bırakıyor. Bir kategori oluyor o devletler için. fakat bizde anayasaya dönüşüyor. bu bir sorun. Biraz daha özgürce yaklaşmalıyız
    1 ...
  6. 1.
  7. Neden hiç bir icraatimiz yok hükümet ni için sürekli boş yapıyor?
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük