ikisinden de anlayarak bitirdiğim versus.
fakat erkeklerden nefret ediyorum. bu yüzden bu versusa yazan erkeklerin ilgi alanına girmektense kafama sıkarım daha iyi.
not: feminist değilim.
ne söylediğin önemli değil nasıl söylediğin önemli derler.
bu minvalde, bildiklerini aktarma şekli önemlidir.
misal benim yıllardır alıştığım, yanlış olduğunu bile bile yaptığım, zararsız hataları bilimselliğe vurup ukalalığa başlıyorsa, yol onun olsun.
bilimden hoşlandığım halde bu böyle.
aynısı sanattan anlayan için de geçerli.
Bilimden anlayan kız sanattan da anlar. Bilim, türlü bilgiler ve birikimin ortaya çıkardığı birşeydir. Bilgili herhangi bir kişinin de, yorumlama yetisi çok gelişmiştir.
Kendine özgün, akıl ve mantığın harmanlanmış haline ise, düzenli bir fikir senkronizasyonu denir.
Buna göre,
Akıl+fikir+kendine özgünlük = kişisel gelişim ve iyi bir yorumlama yetisi.
Bu yüzden akıllı bir kadın kendisine hayran bırakmaktadır. Çünkü içinde bulunduğu iyi yada kötü bir durumu her şekilde en mantıklı olarak yorumlar ve çözüm üretir. Bilimde böyledir, bilim, akıl ve mantığın birbiri ile uyumluluk halinin en zirve noktasıdır.
Edit: sanatı bilim ile versus haline sokmak manasızdır.
Eğer bir seçim yapılmak zorunda olursak ben sanat derim. Sanattan anlayanın bilimden anlama ihtimali, bilimden anlayanın sanattan anlama ihtimaline göre fazla bence.
Bilimle uğraşıyorsa yada anlıyorsa sanata da merak sarıyordur yada sarmıştır bence. Herhangi bir çalışma alaninda bilimsel düşünebilen biri estetik kaygiyada sahiptir. Versus'a gerek yok. Geçiniz efendim.
Tiyatrocu kişiliğim her ne kadar sanat diye haykırmak istese de, tercihimi bilimden yana kullanmak istiyorum. Ama seni de seviyoruz sanattan anlayan kız, seni.