Bilim; deney ve gözlem sonucu doğanın döngüsünün nasıl işlediğini amaçlayan bilgi birikimidir ve dini bir kavram değildir. Bilim; evrenseldir, ilim ile aynı şey değildir ve insanı bilinçlendirir.
Einstein'a göre bilim, her türlü düzenden yoksun algılar ile mantıksal olarak düzenli düşünme arasında uygunluk sağlama çabasıdır.
Russell'a göre ise bilim, gözlem ve gözleme dayalı akıl yürütme yoluyla önce dünyaya ilişkin olguları sonra bu olgulari birbirine bağlayan yasaları bulma çabasıdır.
Her iki tanimda da olgulardan ve mantıksal uslamdan söz edilir ama Einstein'in tanımında bilime algısal olarak konu oluşturan olgular düzensizdir. Yani algı dünyamız bir kaostan ibarettir. Duzen ise aklın mantigin bir niteligidir. Russellin tanımında ise akla olguları düzenleme görevi değil, gözlem ile saptanan olgular arasındaki ilişkileri bulma görevi düşmektedir. Russell Einstein'a göre doğayı daha düzenli sayar.
evrenin, evrendeki olguların ve olayların bir bölümünü ele alıp birtakım yöntem ve deney yolları kullanarak ve gerçeğe, gerçekliğe dayanarak birtakım yasalara ulaşan bilgi yolu, düzenli ve tutarlı bilgi.
Sermayenin orospuluğunu yapan köpek ruhlu "bilim adamları" yüzünden makul insanların gözünde saygınlığını kaybetmeye başladı. bu hızla devam ederse 10 yıl içinde büyük çoğunluk için hiçbir şey ifade etmeyecek.
Gelişmenin en önemli anahtarı. Avrupa' ya bakın rönesans ve reform sayesinde avrupa çağ atladı.
Adamlarda yıkanmak günah diye nitelendiriliyordu. Zaten parfüm rahibelerin kokularını gizlemesi için icat edilmiştir. Bakın böyle bir milletten böyle bir millet çıkmış. Bilim çok önemli bir velinimettir.