şu anda yaşadığı konforun, lüksün, teknolojinin bile temellerini atan müslüman bilim adamlarından bi'haber insanların boş önermesidir. örnek vermek gerekirse:
--spoiler--
1. Akşemseddin: Pasteur'dan 400 sene önce mikrobu bulmuştur.
2. Ali Kuşçu: Büyük astronomi bilgini. ilk defa ayın şekillerini anlatan kitabı yazmıştır.
3. Ebul-Vefa: Trigonometri'de tanjant, cotanjant, sekant, kosekant'ı bulan büyük alimdir.
4. Biruni: ilk defa dünyanın döndüğünü ispat etmiştir.
5. Ebu Kamil Şü'ca: Avrupaya matematiği öğretmiştir.
6. Ebu Ma'şer: Med-Cezir (Gel-Git) olayını ilk o bulmuştur.
7. Battani: Dünyanın en büyük kaşifidir. Trigonometrinin kaşifidir.
8. Cabir Bin Hayyan: Atom bombası fikrinin babası ve kimya biliminin atası büyük alim.
9. Cezeri: 8 asır önce otomatik sistemin kurucusu ve bilgisayarın babasıdır.
10. Demiri: Avrupalılardan 400 sene önce zooloji ansiklopedisini yazmıştır.
11. Farabi: Ses olayını ilk defa fiziki yönden açıklamıştır. Sesin fiziki izahını ilk defa o yapmıştır.
12. Gıyasüddin Cemşid: Matematikte ondalık kesir sistemini ilk o bulmuştur.
13. ibn Cessar: Cüzzamın sebebini ve tedavisini 900 sene önce açıklamıştır.
14. ibn Hatip: Vebanın bulaşıcı bir hastalık olduğunu ilmi yoldan açıklamıştır.
15. ibn Firnas: Wright kardeşlerden bin sene önce ilk uçağı yapıp uçmayı gerçekleştirdi.
16. ibn Karaka: 900 sene önce harika bir torna tezgahı yapmıştır
17. ibni türk: Cebirin temelini atan bilginlerdendir
18. idrisi: Yedi asır önce bugünkü ne çok benzeyen dünya haritası çizmiştir
19. ibni Sina: Eserleri Avrupa üniversitesinde 600 sene ders kitabı olarak okutmuştur. Tıbbın babasıdır. AVRUPA ya göre adı AVICENNA'dır.
20. Kadızade Rumi: yaşadığı asrın en büyük matematik ve astronomi bilginidir. Fizik kurallarını astronomiye uyarlamıştır.
21. Kambur Vesim: verem mikrobunu R.Koch'tan 150 sene önce keşfetmiştir.
22. ibnünnefis: avrupalılardan üç asır önce küçük kan dolaşımını keşfetmiştir.
23. Piri Reis: 400 sene önce bugünküne en yakın dünya haritasını çizmiştir.
24.Ömer hayyam: Cebiri oluşturandır. ilk defa o bulmuştur.
--spoiler-- **
bunlar sadece müslüman olanların bir kısmı, varın siz bir de hristiyan, yahudi ve diğer dinlerden olanları düşünün.
Kendi tercihleridir. Geçen gün patoloji dersinde prof hoca immün sistemi anlatıyordu. Şu şundan olmuştur onunda nedeni budur falan. Açıklanacak son noktaya geldiğinde takılıp kaldı. Doğa bunu böyle yaratmış dedi. Allaha inanmıyor fakat o da bu kadar muazzam bir yaratılışin tavla zarı atar gibi olmadığını biliyor hemen doğanın üstüne attı. Ben mi? Benimde allaha olan inancım daha da arttı. immun sistem benim allaha inanmamin ne kadar doğru olduğunu gösterdi ne kadar secde etsek şükür etsek az olduğunu gösterdi.
Çoğuda dinsiz değildir, ( Carl Sagan). Bazı fikirleri belli kalıplara sokmak, o fikrin dışındaki doğruları yok saymaktır. bir çok bilim insanı yaratıcının varlığını kabul etmişlerdir fakat deneysel bir kanıtı olmadığından bilime ters düşmektedir bu yüzdendir ki bir çok bilim insanı yaratıcı fikrine şüpheci yaklaşır ama inkar etmezler.
bilim ve din arasinda oyle ters bir oranti oldugunu dusunmuyorum. ama gordugum cogu bilim adami ve musluman kiside ozellikle muhendis olanlarinda islama bakis acisi farkli. Daha somut seyler gormek isterler, soyut seylere falan pek deger vermezler. herseyin bilimsel bir aciklamasi olduguna inanirlar. Oyle sir kapisi tarzi seylere pek bakmazlar. fakat, Allah 'in sistemine hayran kalirlar...
Bilim, tarih boyunca dinin en büyük düşmanı olmuştur. Her yeni ilerleme dinin onu sahiplenmesiyle son bulur. Hazıra konan yüce bir güç vardır kimsenin göremediği. Menfaatler bunu gerektirir. Bilim insanları asla hurafe kabul etmez ve her şeyin bir nedeninin olduğunu ispatlayana kadar çalışmalarını devam ettirirler. Zihinleri asla tembelliğe alışmamıştır. Ol dedi oldu mantığını rededer ve bilimsel sorgulama yöntemleri ile sonuca ulaşırlar. Bunu yapan biri neden harcadığı onca emeği bir yüce güce bağlasın ki? Bu komik olurdu. işte bu yüzden bilm adamları din kavramına ve onun getirdiği hurafelere inanmaz. Dinsizlik kavramı dine inanıldığı sürece geçerlidir. O halde, bilim adamları dinsiz denemez çünkü böylesi bir kavram onlar için tanımsızdır.
Dine inanan bilim adamları da yok değildir. Fakat onlar asla yoktan bir şey var etmezler. Elde edilmiş bilimsel sonuçları tanrıya yormakla meşgullerdir. Tek amaçları, bilimsel yargıyı çürütmeye çalışmaktır. Ve hep öyle olacaktır.
yeryüzünde bilim diye birşey varsa azıcık okumuş yazmış, tarih bilgisine sahip her insan kabul eder ki dünya bunu müslümanlara borçludur.
latince ve ingilizcede vs. yer alan gezegen - yıldız adları, matematik terimleri, teknik formüller hala içlerinde sayısız arapça ve farsça kelime barındırır.
dünya tıp diye bir bilimin varlığını müslümanlardan ve (mistik) çinlilerden öğrenmiştir.
astronomi, matematik ve mekanik alanında yörüngeler, dünyanın şekli, güneş sistemi, zaman hesaplama vs. tamamen rönesans öncesinde batılıların islam eserlerini tercüme ederek cehaletten kurtulmaları sonucu bilinmiştir.
coğrafya ve kimya ha keza...
şimdi; bilimin varlığı müslümanlara borçlu, binlerce bilim insanı arasında onlarca ateist olması bize herhangi bir ibretli mesaj vermekten uzaktır.
sonuçta her bilim insanı akıllı insan anlamı da çıkmaz. biz bu memlekette nice bilim insanları seyrettik ki okulların önlerine kurdukları "ikna çadırları"nda eğitim ve kabiliyet durumlarını hiç umursamadıkları inançlı genç kızlara psikolojik baskı ve yobazca saldırıda bulunarak onları bu memleketin değerleri olmaktan kopardılar. o genç kızlar gidip malezyada, ingilterede, amerikada uzman oldular, doçent oldular, prof oldular şimdi. bunu yapan cehalet tüccarları da bilim insanı diye anılıyor ama ne akıllılar ne de insan...
Yalandır arkadaşlar, misal ben dinsiz değilim yüce rabbimin izniyle gelecekte tıp alanındaki çalışmalarım sayesinde tanındığımda dinsizlere de kapak yapacam. Bunu geçtim harbi yanlış düşüncedir aksine çoğu inançlıdır.