olmadıkları için güvenemediğimdir. o bilim adamı dediklerimizin hepsi bir görüşü savunan ve savunmayan olarak iki ayrı cephe savaşçısı gibi tv programlarında baş gösteriyolar. ve birisinin ak dediğine ötekisi kara diyo. ve programın sonuna kadar kimse "ben yanlış biliyomuşum ya haklısın kardeş" diyemiyor. diyemeyecekte.
ki benim gördüğüm hiçbir bilim insanı " benim tezime göre şöyle" "benim araştırmalarım sonucu" falan diye başlamaz hiç cümleye. hepsi yok niçe böyle demiş. yok galilo şöyle buyurmuş. einstein'a göre böyle darwin böyle demiş. maalesef başkalarının sözleri ve görüşleri , başkalarına aksettirilmeye çalışıyo. ve başkalarının sözlerini başkalarından daha iyi bilen insanlar , başkaları tarafından bilim insanı diye adlandırılıyo. boş. *
din adamlarına karşı çıkmak afaroz nedeniydi, günümüzde de akademik çevrelerin psikoposları olan doçentler, proflar sizi afaroz edebilirler, paradigmanın dışında küçük imalarda bile bulunamazsınız. işin ilginç tarafı günümüz bilim dünyasının biricik temel kuramı olan büyük patlama kuramının bir vatikan projesi olmasıdır. işler biraz karışık anlayacağınız.
Bilimin objektif ve deneye gözleme açık olması, yani kanıtlara dayanarak konuşmaları. O adamlar Labaratuarlarda kafa patlatırken bazılarının klavye başında göt büyütürken "bunlara niye güveniyoz biz yeaa" demeleri ilginç bir vaka olabilir mesela, bunu araştırsınlar bence.
bilim insanı meraklıdır, bilim insanı gözlemcidir, kararlıdır, daima şüphe eder ve tarafsızdır öyle bence bu böyledir deyip onu yasa kabul etmez belirli yollardan geçer.
ilk önce problemi tespit eder yaptığı gözlemler ile veri toplar ardından bunlar ilgili hipotezler kurar ve deneyler yapar deneyler başarısız olursa hipotezini yeniler ardından tüm bunlar mantıklı geliyor ise bir teori oluşturur...
yani bilim insanlarının elinizdeki bilgisayardan dünyanın yuvarlak olduğunu bilmenize kadar size bir çok katkısı vardır onlara sadece beyinlerinin %90 ının ne iş yaptığını bilmiyor diye güvenmemek budalalık olur.
ek bilgi: beynimizin sadece %10 veya %15 ini kullanabildiğimiz bir yalandır beynimizin tamamını kullanıyoruz bu tür mitleri ciddiye almayınız.
insanoğlunun en akıllı bireylerinin aralarından çıktığı insanlar oldukları içindir. bilim adamları olmasaydı, en basit enfeksiyondan bile ölüp giderdik. bu cevap bile onların değerini anlamamıza yeterlidir.