bilgiyi paylaşmamak

entry14 galeri0
    1.
  1. forum kullanıcılarının özgür olduğu olay. sözlük yazarlarının şikayet etmesiyse ' neden mercimek çorbasında mercimek var ? ' a benzemektedir.
    1 ...
  2. 2.
  3. 3.
  4. cimriliktir. ilgi çekilmeye çalışsa bilgini paylaş başlığı altındaki ve facebook'taki yazarlar gibi oturup dururdu ve zamanı gelince işini yaparak ilgisini çekerdi.
    0 ...
  5. 4.
  6. sözlük içerisinde ise sözlüğün amacını bilmemektir.

    (bkz: sözlük)
    am, göt, meme çerçevesinde oluşan entrylerden; o kemalist, bu şakirt, şu kezban, bu laikçi kız diye entry girmekten başka içinde bilgilerde barındırması gereken yerdir sözlük.
    1 ...
  7. 5.
  8. karşısındaki insanda merak ve ögrenmesi isteği olduğu halde bilgisini esirgeyenler yavşaktır çünkü bunu yapmak bencillikten başka bişey değildir ve bu bilgi o malında hiçbir zaman işine yarammaz bilgi paylaşıldıkça güzeldir.
    0 ...
  9. 6.
  10. Sınavda yapılsa cinayet sebebidir. Islak odunla döveceksin.
    0 ...
  11. 2.
  12. ukalalıkla yaftalanmamak için uyulması gereken düsturdur.

    (bkz: ben bugün bunu öğrendim)
    0 ...
  13. 3.
  14. şu an içinde bulunduğum hal.
    eskiden her öğrendiğim şeyi insanlarla paylaşma gayretindeydim
    fakat artık rekabet psikolojisi içinde olduğum için paylaşmak istemiyorum açıkçası.
    çok yakın kankam falan olmadığı takdirde.*
    2 ...
  15. 4.
  16. Paylaşmayana paylaşılmaz. Herkes bu konuda ketum ve pinti olmaya devam ederse bilgi kaybolacaktır. Sen öldün mü bilgi de seninle mezara girer.

    Bilgiyi öldürmeyin. Bilgi katili olmayın.
    1 ...
  17. 5.
  18. bilginin paylaştıkça güçlendiğini bilmemektir. zehir gibi zihinlerin bir araya gelip bilgilerini paylaştığında ortaya çıkan şey güçtür.
    4 ...
  19. 6.
  20. Paylaşım yalnızca verici ile mevcut olabilen bir şey değildir. Tezahür edenin, ortaya konulanın, uzatılanın alınması için bir de alıcı gerekir. Dolayısıyla dilediğiniz kadar iyi bir verici olun, avuç açan olmadıkça ortaya hayatın anlamını da dökseniz paylaşmış olmazsınız.

    Hülasa bilgiyi paylaşmamak yalnızca vermemek değildir, alınmaması da paylaşmamaktır ya da paylaşamamak.
    3 ...
  21. 7.
  22. (bkz: obskürantizm)

    Obskürantizm kavramı, Fransızca “karanlık” anlamına gelen “obskucurité” kelimesinden türetilerek dilimize “Karanlıkçılık”, “Bilmesinlercilik” olarak çevrilmiştir. Sözlük Anlamı ise; “Egemen güçlerin kendi hoş görmediği kavramlara, kişilere, topluluklara ilişkin toplumun bilgi erişimini sistematik olarak kısıtlama çabası” olarak tanımlanmaktadır.
    0 ...
  23. 8.
  24. Paylaşmaya değecek birini bulamamak olabilir.

    Dediğimden tek kelime bile anlamayacak birine oturup fikirlemi anlatacak değilim elbet. Önce buna değecek birini bulmak lazım.

    iki üç kişi var etrafımda paylaşım yapabildiğim insanlar. Fazlasına gerek yok.
    7 ...
  25. 9.
  26. Benim de içinde bulunduğum durumdur. Bazı kritik konularda paylaşmıyorum bilgiyi fazla dallanıp budaklanmasın diye, bilinmesin, yayılmasın diye (internet ve bilgisayar konularında) çünkü kullanıyorum ve günümz Türkiyesi belli.

    Mesela az önce yaptığım gibi (bkz: windscribe) bazen anlayan anlar, bilen bilir diyerek detaylı anlatmayıp üstü kapalı geçiyorum nadiren de olsa.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük