ilk başta burada bahsedilen bilgisayarın kilitlenmesi "bilgisayarı korumak için kilit vurmak" değildir.
-bilgisayara her türlü gerekli gereksiz dosya,oyun,film,müzik,yazı,proğram yüklemenin ve bilgisayarın midesini tıka basa doldurmanın ardından bilgisayarın kusma eylemini donup kalma olarak gösterme olayıdır.
-kişi binlerce kez klavyenin tuşlarına,fareye basar ama inatçı bilgisayar tık demez.
-"hayır tekrar başlat tuşuna basmayacağım,hayır hayır hayır" diyen kişi sonunda pes eder ama aksi gibi o tuşta çalışmamaktır.
-"kesinlikle fişi çekemem,hayır bu ölüm olur bilgisayar için,tamam kilitleniyor arada ama ona kıyamam,seviyorum ben bilgisayarımı" aşamasına gelinir ve fiş çekilerek yarı vicdan azabı,yarı huzur bulmuş bir şekilde bilgisayar olayında temiz bir sayfa açılır.
sanırım bir biLgisayar kuLLanıcısının başına geLecek en sinir bozucu oLaydır...Bilgisayar kitLendiği zaman sizde kiLitLenirsiniz bir süre...kendinizi açmak bir kaç saniye sürer fakat bilgisayar'ı açmak dakikaLar...bir keresinde bu hadise nedeniyLe mouse yi paramparça etmiştim...çok sinir bozucu çooookkkk...
öncelikle eğer kilitlenen sistem bir windows ise task manager çalıştırılmaya çalışılır ve o anda hangi process abartmış durumda ise o sonlandırılmaya çalışılır. şayet task manager de açılamıyorsa bir sigara yakilir ve sigara bitene kadar süre verilir bilgisayara. şayet hala ayni durumda ise de reset tuşuna basılır, power tuşuna basılır, fişi çekilir, sigorta şalteri indirilir. önce fişi çekmeye kalkarsanız şayet kilitlenen alet bir notebook ise işe yaramayacağından uzun bir süre power tuşuna basılı tutmak gayet faydalı olabilir.
eğer sistem unix ise, kilitlendiğinde... (ben hiç kilitlenen unix gormedim, bilemeyeceğim. ama kesinlikle fişi çekilmemelidir. birsürü şeyi elimize alabiliriz.)