bilgisayara format attıktan sonra silinen dosyalar

    .
  1. recuva ile kurtarılabilir. hatta "oha lan bu dosya silineli kaç yıl oldu" diyilebilir. o derece eskileri bulur.

    recuva. kurtarma bizim işimiz.
    1 ...
  2. .
  3. silindi gibi gözüksede silinmeyen dosyalardır. üzerine yeni dosya yazdırılmadığı sürece hala oralarda biyerlerdedir. kurtarma programlarıyla 7-8 biçimlendirme önceki dosyalar bile bulunabilir. bazen fdisk bile karetmeyebilir.
    1 ...
  4. .
  5. nereye gittiklerini hala çözemediğim dosyalardır.
    (bkz: siliniyo tamamda nereye gidiyo hacım)
    0 ...
  6. 1.
  7. r-studio ile çok rahat kurtarılabilir dosyalardır. Profesyonel veri kurtarma aracı olarak bilinir.
    Şayet şöyle bir durum var. Biçimlendirilen diskte dosyalarınız gittiyse, üzülmeyin. Biçimlendirdiğiniz diske hiçbir şey yazdırmayın. Yani oraya bir metin belgesi ile kopyalamayın. Sonra r-studio gibi uygulamalarda biçimlendirilen diski analiz edin. Bulunan verileri ise kurtarın.
    Peki oraya metin belgesi kopyalarsam ne olacak? Aksi taktirde verilerinizden mahrum kalacaksınız. Çünkü siz biçimlendirseniz bile verileriniz hard diskin bir köşesinde durmakta. siz oraya en ufak bir şey bile yazdırırsanız, hard disk mbr'si yeniden yazdırılıyor. Doğal olarak köşede olan verileriniz siliniyor. Kurtarma uygulamaları bu durumlarda çok işe yarıyor.
    Bu dosyalar nereye gidiyor?
    Bu dosyalar, sanaldır. Yani sanal olan bir şey kolaylıkla silinebilir. iLk olarak sildiğinizde hard diskin bir köşesine gider. Diğer sefer biçimlendirildiğinde, hard diskten kopar.
    0 ...
  8. 2.
  9. genelde silinmesi göze alınan ve yedeklenmeyen dosyalardır. önemsiz adledilir üzerinde durulmaz.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük