ahmet abi nin bu konu ile ilgili eşsiz bir yorumu vardır.
-hele bak ya.. bilgisayara mikrop girmiş ya.. bilgisayarın başındaki adamlar bu mikrobu görmedi mi? allaa görmediniz mi? benim başım kadar mikrop girmiş bu bilgisayara görmediniz mi kardeşim ya
çeşitli yolları vardır en kısa ve öz olan her onay kutucuğu görüldüğünde şartlı refleksle yes-accept-confirm çekmemek mümkünse ne dendiğini anlamak. yanısıra bilgisayarlardan uzak durmak da bir korunma yoludur.( doğum kontrolü yapmak yerine manastıra kapanmak gibi bir yöntem.)
evet, lan kablosunun soketini bilgisayara takmadan ucuna bir adet kondom yerlestiriyoruz. ayda bir kere bu kondomu temizlemek yeterli oluyor. direkt baglanti soz konusu ise kondomu modeme giren telefon kablosunda uyguluyoruz.
bu konuda bir zat ı şerif diyor ki, en güvenli bilgisayar fişi takılı olmayan bilgisayardır. dolayısıyla bir bilgisayara "güvenli" demek gerçekten zor. firewall, kaspersky internet security(lisanslı son sürüm) kullanmak sanırım büyük ölçüde koruyucu nitelik taşır. ayrıca bilgisayarın çalıştırdığı uygulamaları incelemek, sürekli takip etmek; işletim sistemini güncel tutmak şarttır.
nod32 veya bir başka antivirus programını tavsiye etmiyorum. çoğu kişi nod32 bilgisayarı kasmıyor diye tercih eder fakat nod32 yeterince başarılı bir program değildir. nod32 ile güvenli gözüken bilgisayarda kaspersky sayısız virus bulabiliyor.
kombine ( a1*b2*c3x4%&!!2-xxg33k tarzı) ve birbiriyle kesinlikle uyuşmayan şifreler, dışardan gelen her türlü dosyayı taramadan kesinlikle kullanmamak, firewall, iyi bir antivirus programı, sistem optimize araçları; iyi bir bilgisayar için şarttır bence.
15 senedir bilgisayar kullanan ve henüz hiç format atmamış birisi olarak tek yöntemin antivirus programları olduğunu düşündüren yollardır. doğru program seçimi ve kullanım yöntemi baş ağrısını keser, format vs. ilkel yöntemler fuzulidir...