dünyada en fazla para kazanan meslek grubudur,keza buna ülkemiz koşullarında yan gelip yatan bilgisayar mühendisleri dahil olmamakla beraber dünya üzerindeki en popüler meslek grubuna sahip kişiler bilgisayar mühendisleridir.
diğer petrol,çelik,inşaat,gayrımenkul zenginleri gibi düşük bir prestijin aksine başta amerika birleşik devletleri olmak üzere dünya genelinde büyük bir saygınlığı olan yegane meslektir.şuan kullandığımız ve gözünüzle yazılanları takip ettiğiniz* platformda dahil olmak üzere bir çok şeyin yaratıcısı olan bilgisayar mühendislerine şükranlarınızı sunmalısınız.
Kendinizi gelistirmezseniz bilgi islemde 1000 lira maaşla taşak kokusu cekersiniz. Öyle mühendisler tanıdım ki adamda ne dil var(prog. Dili) ne teknik yeterlilik var ne web tasarım var. Fotokopi ezberleye ezberleye mezun olmuş adam. Bu dallama gibi olursanız nah size iş. Muhendislikler okuldaki eğitimle bitmiyor maalesef.
Eşin dostun bilgisayar tamircisi olarak gördüğü kişidir. Toplum üzerinde Bilgisayar mühendisi ise bilgisayarın herşeyini çok iyi bilmesi gerekir algısı vardır. Bilgisayar ile alakalı bir çok konuda fikir sahibi olup tek konuda uzman olması evladır. Mühendislik fakültelerinde değil de kendine özgü bilgisayar bilimi fakülteleri olsa kendilerini daha iyi ifade edebilirler. Böylece daha kalifiye mühendislerimiz olur.
Çok iyi problem çözme yeteneklerine sahip olması gereken kişi. Bu yüzden iyi bir bilgisayar mühendisi olmak için okul harici epey emek harcaması gereken kişi. internet bir derya ve bilgisayar mühendisliğinde cidden öğrenmenin sonu yok. Zamanını ve fırsatları iyi kullananı iyi mühendis olur.
bu bölümü seçmeden önce lütfen aktif bir şekilde sektörde çalışan bir kaç insanla sohbet edin. lütfen lan. lütfen bak.
Yok böyle yapmazsanız %90 ihtimalle boş okuyacaksınız.
Üniversite boyunca da öyle okula gidip gelmeyin bir zahmet.
okulda öğrendiğin bilgilerin sadece %5 ini iş hayatında kullanıyorsun. Bunu bil, öyle oku mesela. Mimarlık, inşaat mühendisliği bölümleri için anlatılan; mühendis ol, at imzayı al paranı muhabbeti yok. Her gün yeni teknolojiler kullanmaya başlıyorsun. Daha geçen sene kafa patlatıp öğrendiğin kütüphanenin ne zaman popülaritesini yitirdiğini anlayamıyorsun bile. Çünkü bu zaman zarfında sen başka kütüphaneleri kullanmaya başlamış yada oturup yazmış oluyorsun.
zamanla sevdiklerinizle aranız açılıyor mesela. Çünkü bir süre sonra siz onların bilgisayarına format atamıyorsunuz. Vaktiniz yok çünkü. Yada telefonuna bulaşan bir virüsü temizlemediğiniz için size trip atıyorlar.
Her gün bir önceki günün oturma rekorunu kırıyorsunuz.
günlerini verip bir yazılım, uygulama, program yapıyorsunuz ama elinizde alıp bunu ben yaptım diyemiyorsunuz. (donanım için çalışanları ayrı tutuyorum burada. )
sevgilinize, karınıza, ailenize çok fazla zaman ayıramıyorsunuz. nerede o kadar ayıracak zaman ? bir gün 24 saat...
kahve tüketiminiz artıyor.
dikkat etmezseniz kilo alıyorsunuz.
teknik ingilizce bilginiz olmazsa olmaz.
memur zihniyetiniz varsa boşuna yapmayın bu mesleği.
kendinizi sürekli geliştirmezseniz üzerinize toprak atarlar.
siktiğimin teknolojilerini öğren öğren bitmiyor !
bilgisayar mühendisimiyim döküman manyağı mı belli değil, bu mesleği seçecek arkadaşlara şimdiden allah yardımcınız olsun diyorum.
her allahın günü bir sikik çıkıp aaaa bakın ne yaptım! diyip birşeyler çıkartıyor, her teknoloji bir süre sonra eskiyor.
bir yerden sonra döküman manyağı olup çıkıyorsun, yıldım döküman taramaktan yav.
Sonradan gelen edit:
Başkanlar sakin, herif bi continuous integration tool çıkarmış parmaklarınızı yersiniz. Docker container lari ile de çiçek gibi çalışıyor. Öğrenmesi biraz meşakkatli olduğundan üstteki serzenişi yaşadım ama sıkıntı yok. *swh
işi sadece kod yazmak olmayan, yazılım mühendisi, iş analist, test mühendisi, veri tabanı uzmanı, sistem mühendisi, kalite mühendisi gibi ünvanlarla yazılım projelerinde analiz, tasarım, yazılım geliştirme, test ve destek gibi süreçlerde yer alabilien, yazılım geliştirme süreçleri dışında proje yönetimi alanında da çalışabilen mühendislik mesleğidir. bilgisayar dediğinizde sadece kod yazmak gelmesin aklınıza. çok geniş ve dallı budaklı olup endüsrti mühendisliği dışındaki diğer mühendislik mesleklerine göre daha soyut bir mühendislik mesleğidir.