bilgi ve belge yönetimi

    1.
  1. 2002 yılında arşiv,kütüphanecilik,enformasyon,dökümantasyon gibi bölümlerin kaldırılarak ortak bi ad altına toplanması sonrasında aldığı yeni addır.
    4 ...
  2. 10.
  3. Birinci sınıfta "aaa ne güzel bölümmüş"dediğim,ikinci sınıfta hülya dilek-kayaoğlu'yla tanışınca bölümden,hatta üniversiteden nefret etmemi sağlayan bölüm.

    (bkz: istanbul üniveritesi)
    (bkz: bilgi ve belge yönetimi)
    4 ...
  4. 7.
  5. 26.
  6. (bkz: hobi olarak üniversite okumak)

    Şu saçma sapan bölümleri de okuyanlar kendini üniversite okuyorum sanıyor o da var tabii.işsiz kalacaksın zaten onun yerine 4 senede harcayacagin parayı biriktir daha mantıklı.
    Haa tabi bazı cahiller 4 yıl olunca bir bok zannediyor bölümü.
    4 ...
  7. 20.
  8. kütüphaneci olmak için bu yıl tercih edeceğim bölümdür. hedefimde hacettepe üniversitesi var. kütüphanelere fazla kişinin gelmemesi ve kitaplarla haşır neşir olmayı sevmem bu bölümü seçmemi sağlayan başlıca etkenler.

    beklediğimin aksine burayı seçmeme pek olumsuz tepki gelmedi. böylece kafam daha rahat durumda. bölümü okumaya başladıktan sonra tanıdıklar epey saçma şeyler soracaktır tabii ama pek önemli değil.

    kısacası okumak için sabırsızlandığım bölüm.
    3 ...
  9. 11.
  10. türkiye için çok gereksiz bir bölümdür.
    bilgiye değer verilmeyen bir ülkede bilgi yöneticisi olmanın hiç bir manası yoktur
    lakin en yakın arkadaşlarınız bölümünüzden bahsettiğiniz zaman,

    -kütüphanecisin yani?

    demektedirler.

    istanbul üniversitesinde okuyacaklar için tavsiye;

    OKUMAYIN!

    hülya dilek kayaoğlu gibi bir insanla tanışmak istemezsiniz.
    dünyanın bütün menapoz teyzeleri toplanıp yürüyüş yapsalar en önde sancağı hülya dilek kayaoğlu tutar.
    3 ...
  11. 3.
  12. okumasi cok da zevkli olmayan fakat birinci siniftan is teklifleri alabileceginiz, marmara universitesine ilginc bir sekilde osmanlica dersinin zorunlu oldugu, modern ve klasik olarak ikiye ayrilan bölümdür kendisi. kagit olan her yerde bir bilgi ve belge yoneticisine ihtiyac vardir. bu kisi bilgi ve belgeleri düzene sokar, veri tabani olusturur, korur, kollar, cani gibi bakar onlara ve gerektiginde gun yuzune cikarir.
    3 ...
  13. 33.
  14. Kütüphanecilik, arşivcilik, dokümantasyon ve enformasyon bölümlerinin birleşimiyle ortaya çıkmasına rağmen kendi içlerinde bile “kütüphanecilik ve arşivcilik” olarak tanımlanan bölüm.

    En son 13 üniversitemizde vardı. Bir çoğunda kurulalı 5 seneyi geçmediği için ortak müfredat, derslerin yoğunluğunun ayarlanması gibi durumlar söz konusu değil.

    Bu bölümde akademisyenlik yapan hocaların bir kısmı başka bölümlerden geçme. Akademisyen konusunda açıkları çok fazla. Akademisyen olmak isteyen ve okumayı seven, eski belge ve kitaplara meraklı biriyseniz kesinlikle detaylı araştırmanız gereken bölümdür.

    Ayrıca saçma bir bölüm değildir. Mezun/atanan oranı yüksektir. Özel şirketlerde de iş bulabilirsiniz.
    2 ...
  15. 24.
  16. mezunları genelde hastanelerin bodrum katlarında arşiv bölümünde çalışırlar.
    3 ...
  17. 2.
  18. derslerimizin bazılarında amerika'dan almanya'dan ingiltere'den öğrenciler gördüğümüz ders .mesut hoca için geliyorlar o ayrı tabi..
    2 ...
© 2025 uludağ sözlük