bilgi sonsuzdurç... örneğin :Şimdiki verilere göre Dünya'daki canlı türü sayısı sekiz milyon yedi yüz bin. Uzmanlar bu canlıların çok küçük bir kısmını tanıyıp inceleyebildi. Henüz adı bile konmamış olan türler ise yaşam tehlikesi içinde... ve bu kadar canlı türünü barındırıyorsa ve biz hala çoğunu bilmiyoruz ve belki ulaşamaycağız da ve bunun dışında dünyada keşfedilmemiş yerler var daha ve kim bilirdaha neler.. ve insan bilmek için yaşar ve aslında yaşama sebebidir ..
platon; (bkz: devlet) kitabında, sokrates'in konuşmalarında bilgiyi zaten insan doğasında var olan bir kavram olarak açıklar. bilgi zaten insan doğasında vardır der ve bunu daha önce hayatında hiç eğitim almamış geometri ve matematik bilmeyen bir kadın köleye sadece sorular sorarak mükemmel bir şekilde bir karenin alanını hesaplatarak ispatlar. sokrates'e göre kadın zaten bilgiyi biliyordur. sadece onu tekrar hafızasına almak yani öğrenmek için yönlendirilmesi gereklidir. formül ezberletmeye bile gerek yoktur.
yaratanın sonsuz olmasından mütevellit bilgi de sonsuzdur, sonsuz nedir algılayamayacağımız kadar çok yani biz büyüklüğünü algılayamadığımız her bütüne sonsuz deriz, yaratılıştan kaynaklanır evren bizim kapasitemizi aşacak kadar büyük haliyle bize göre sonsuz. allah için her şey sonludur çünkü o her şeyi algılayabilir sonsuzun kendisidir.
Bilgi sonsuzdur,insan merak eder ve bilgiye ulaştıkça buna bağlı olarak yeni sorular ortaya çıkar. Elektronun keşfini ele alalım. Yeni bir bilgi bulundu ama beraberinde gırla sorular akla geldi. Hala da merak edilmekte. Eklenen her bilgi merak edilen yeni bir bilgiyi beraberinde getirir. Bilgi sonsuzdur bildiğim tek şey hiçbir şey bilmediğimdir
bilgi sonsuzdur beyin her yeni bir bilgi öğrendiğinizde hafızanızda bulunan gereksiz olduğunu düşündüğü bilgileri silerek yerine yenilerini ekliyor öğrenilebilecek olan hiçbir şeyin sınırı yoktur.