Büyük Patlama, evrenin sonsuz yoğunluk ve sıcaklıktaki tek bir noktadan genişlemeye başladığına inanılan, evrenimizin tarihinde bilinen en eski noktadır. Ancak zaman kavramının kendisinin Büyük Patlama ile başladığı düşünüldüğünden, ondan "önce" olanlardan bahsetmek anlamlı değildir. Diğer bir deyişle, Big Bang'den önce zaman yoktu, yani geleneksel anlamda "öncesi" yoktu. Bazı teoriler, Büyük Patlama'nın birçok olaydan sadece biri olduğu ve evrenimizin daha büyük bir çoklu evrenin parçası olabileceğini düşünüyor. Ancak çoklu evren kavramını destekleyecek kanıtlar ne yazık ki yoktur.
tekillik (singularity), zaman ve bildiğimiz anlamlarıyla fizik kurallarının var olmaması. yani zaman diye bir şey yok ise big bang öncesinde de bir şey yoktur.
işte böyle inançsız insanlar bing bang diyerek dolanır dururlar bu dünyada.ve ayrıyetten bing bang oldu böyle kusursuz bir dünya ve evren oluştu. Hayret.
--spoiler--
vakum enerjisi. yapılan araştırmalarda vakum yani mutlak hiçlikte bile enerjinin var olduğunu ortaya çıkarmıştır
--spoiler--
Bilim cahillerine hastayım mk. Varsayımları, bilim felsefesi çerçevesinde ortaya atılan görüşleri vs. Bilimsel kanıt gibi algılayıp bunlarla dinlere saldırmaları felan. Tam anlamıyla komedi.
Yapılan araştırmalar ışığında görüleceği üzere Pozitif bilim, big bang a kadar ulaşır. islam akaidine (itikad) göre Ondan öncesi yani Büyük patlamadan önce (ne kadar önce allahu alem [allah bilir, bizce malum değil] meçhul) ilk olarak yaratılan -şey- (cenabı allahın zatı zülcelâli harici kalanların hepsi şey diye nitelendirilir ki kûllû şey diye tabir edilir) hz peygamberin nurudur. Ona ister nur deyin, ister şey deyin, ister enerji deyin ister çekirdek isterse nüve v.s. Neticede hepsinin de kaynağı temeli özü ve aslı o şeydir ki o da nuru muhammedidir (s.a.s.). Zaten orası sebepler aleminin (zahir, görünen) başlama noktasıdır. Zaman ve mekanın başlangıcı. iki kademeli düşünün olayı. Kûn (ol) emriyle hiçlikten yokluğa, sonra sırasıyla yokluktan varlığa geçiş. Başka bir ifadeyle ilk yaratılan şey ile Zamanın ve mekanın başlaması ve ondan öncesinin de Bize göre (mahlukat) izafi olması durumu. Yani kısaca varlık aleminin evveli yokluktur. Yokluktan öncesi de hiçlik. Halbuki hâlıkı zûlcelâl (yaradan) olan yüce allah (c.c.) eksiklikten noksanlıktan hiçlikten yokluktan varlıktan zamandan ve mekandan kûllû şeyy den kadir, berî ve münezzehtir.
--spoiler--
Bir gün ashabdan Abdullah bin Câbir (r.a.),
"Yâ Resûlallah, bana, Allah'ın her şeyden evvel yarattığı şey nedir, söyler misin?" dedi. Şu cevabı verdiler:
"Her şeyden evvel senin Peygamberinin nûrunu, kendi nurundan yarattı. Nur, Allah'ın kudreti ile dilediği gibi gezerdi. O zaman ne Levh-i Mahfuz ne kalem ne Cennet ne Cehennem, ne melek ne semâ ne arz, ne güneş, ne ay, ne insan ve ne de cin vardı."(Kastalanî, Mevahibü'l-Ledünniye:1/7)
Big bang ten önce ne vardı sorusuna stephen hawking'in sikca kullandigi bir benzetmesi vardır. Big bang'in oncesinden bahsetmek, guney kutbunun guneyinden bahsetmek gibidir.