Zamanın kendisi bigbang ile başladığı için, zamanın olmadığı bir zamanda ne vardır diye bir soru olamaz. O yüzden bilim zaten bu konuyla ilgilenmez kaldı ki elde incelenecek bir veri yoktur. Bunun yanında big bang'den once yine başka bir bigbang olmuş olabilir sonrasında evren big crunch (büyük çöküş) ile içine çökerek zamanın olmadığı bir tekillik haline gelmiş olabilir. Burada soru şu oluyor, bu tekillik nereden geliyor, big bang ilk başta nasıl var oluyor. Bu durumda şunu bilmek lazımdır ki belki de hep vardı, çünkü etrafta bulunan nesnelerin hiç biri puff diye aniden ortaya çıkmamıştır, her şey bu koca sistem içinde dönüşüm icindedir. Eğer hiçbir şey bir anda yaratılmamış ise bigbang için de kesinlikle yaratılmış diyemeyiz. Bilimde kesinlikle kesin yoktur, elde ne varsa tartılır incelenir ortaya çıkan bilgi insanlığa sunulur.
Tabi ki doğrusunu Tanrı bilir.
Evren vardı.boş şekilde.patlamanın olduğu yere doğru tüm maddeler büzüşerek gelip patladılar.şu anki genişleme de bir eşikten sonra büzüşmeye dönüşecek.kitle çekimi geçemeyince çekim üstün gelecek.
ateyizlerin cevap veremediği soru diyerek neşelenmeyi çok isterdim ama bizim ateyizlerimiz o kadar seviyesiz ve kalitesiz ki bu konu hakkında düşünemeyecek kadar mevzuya fransızlar zaten. onları big bang veya bigbang öncesi ilgilendirmiyor, kafaları da almıyor zaten. çünkü bizim ateyizlerin dinsizliği düşünceden kaynaklanmıyor, açıklarım ama buraya uzun kaçar. en kısa özetin özeti şu: bizimkiler domuzuna ateyiz. bişey bildiklerinden değil.
Big Bang'den önce moleküller falan vardır. Tabi o moleküllerin de oluşması için bir şeyler gerek. Sonsuz döngü vardır. Tabi yine de bir tanrıya bağlamamak gerek...
Evren nasıl başladı?
Başlamadığını, hiçlikten ziyade her daim bir şeylerin olduğunu düşünmek cezbedicidir. Kozmologlar, eskiden evrenin sabit durum teorisi denilen bir teoriye inanıyorlardı. Kanıtlar bunun aksini gösterdiği için çok az insan bugün buna inanıyor. Çoğunluk bir büyük patlama'nın olması gerektiğine inanıyor.
13.8 milyar yıl önce, inanılmaz derecede yoğunlaştırılmış bir enerji oarak evrenin tümünün başladığı an olduğuna inanıyor. Var olduğu andan itibaren, genişlemeye ve soğumaya başladı. Bu süreç, atom altı parçacıkları oluşturdu, daha sonra da hidrojen ve helyum gazını oluşturdu. Basit atomlardan oluşan bulutlar bir araya gelerek yıldızları, galaksileri ve evreni oluşturan her şeyi oluşturdular.
bilim insanları, bu sürecin erken zamanlarından, atomların ilk biçim aldığı zamanlardan mikrodalga ışımaları saptadı. Bu ve her şeyin başlangıcından açığa çıkan enerji tarafından harekete geçirilen evrenin hala genişlemekte olduğunun gözlemi büyük patlama teorisini destekler. Tüm bunlar, "Büyük patlama öncesinde ne oldu?" sorusunu çağırıyor.
Geleneksel cevaba göre uzay ve zaman evrenin yaratılışından önce yoktu, dolasıyla yaratış anından önce, önce, zaman ve uzay olmadığı için hiçbir şey yoktu. Fakat artık pek çok kozmolog, bu soruya daha ilginç bir cevabının olup olmadığını değerlendirmeye başladılar. Anlaşılmasına zor olmasına karşın, Büyük patlama'dan önce belki de bir şeyler vardı.
belki de her şeyin cevabı burada yatıyor. evrendeki tüm kaderimiz, tüm umutlarımız ve hayallerimiz, tüm var oluş sorunlarımız; hayatımızın anlamı, var olmamızın nedeni, hiçlik yerine neden varlığın olduğu...
her şey büyük patlama öncesine bakıyor.
bu patlamanın öncesini bilmek belki de bu hayattaki her şeyin sonu olur.
kim bilir.
2 farklı evren birbirine değdiği yerde patlama oldu ve yeni bir evren oluştu.
evrenler dış katmanlarında farklı fizik yasaları olduğundan, birbirlerini nötrledikleri uzay-zaman boşluğunda yeni dengeler oluşturur.
anti madde ve kara madde yer değiştirir.
her uzayın kendi anti maddesi diğer uzaydaki madde ile iletişime geçtiğinde kara madde ve ona bağlı olarak madde tanrı parçacığı ve diğer atomaltı parçaların oluşmasına, bundan da enerji nin manyetik dalgalarının oluşmasına ve bunların birleşiminden de madde oluşmaya başlar..
hadron çarpıştırıcısı vardı işte. sonra mikro boyutta gerçekleşen big bang, mikro boyutta bir evren yarattı. dışardaki gözlemcinin etrafında yalnızca 1-2 dakika geçerken bizim tarafımızda milyarlarca yıl geçti.