1. Kaynakça *
2. kitaplar hakkında yazar, kitap adı vb. içeren kitaplar*
not : bibliyografyalar 3 kademedir bunlar "bibliyografyalar", "bibliyografyaların bibliyografyaları" ve * "bibliyografyaların bibliyografyalarının bibliyografyaları" seklindedir
yurtdışında tüm hocaların öğrencilere senenin başında dağıttığı ders kitapları, o yıl işlenecek konuların kaynaklarını gösteren kağıt. türkiye'de yok bildiğim kadarıyla böyle bir uygulama, varsa da ben bilmiyorum.
Bibliyografyanın tarihi 15. Yüzyıl’da başlamaktadır. Basma eserlerde o tarihlerde ortaya çıkmıştır. Bibliyografya, belli konuda yazılmış eserleri inceleyen bilim dalıdır.
Yunanca biblion kitap ve graphein yazmak ve tarif etmek kelimelerinden gelen bu deyim iki anlama gelmektedir. Kitaplar hakkında yazı anlamında kullanılmıştır. Bibliyografya kısaca bir konu hakkındaki yayınların tamamı anlamına gelmektedir.
bilim , sanat gibi fikir ürünleri ve kayıtlarla ilgili yayınları bir düzen içerisinde toplayan listedir . fakat genellikle anlattıkları eserlerin nerede bulunduklarını göstermezler. bu özellikleriyle kataloglardan ayrılırlar .
MiCROSOFT WORD DOSYASINDA BiBLiYOGRAFYA NIN ALFABETiK SIRAYA GÖRE DiZiLMESi HANGi TUŞA BASILARAK YAPILIYOR MERAK EDiLMEKTEDiR BiLEN ARKADAŞLAR AYDINLATSIN LÜTFEN, 100 $ VERECEĞiM, SARI LiRA VERECEĞiM ALMAZSA KARAKOLA GiDECEĞiM...