yaratıcılıktan uzak asosyal bir evlada sahip olmanın ilk adımıdır 21. yüzyılın sorunudur.
top oynamak ip atlamak saklanbaç yakalamaca 90larla son buldu ne oldu teknoloji çağı patladı.
oyun bağımlısı çocuklar arkadaşlıktan yaratıcılıktan yaralanmaktan kirlenmekten uzak betonlar arasında yetişiyor.
robotlaştırılıyor.
aileler bunu çocuklarına kolaya kaçtıkları için yapıyor herdaim peşinde olmalarındansa göz önünde eline istedikleri herşeyi veren saatlerce gözü ekrandan ayrılmayan çocuklar kolaylık onlar için .
bilmiyorlar ki bunun ceremesini çok çekecekler.
sonra o çocuk büyüyecek bilgisayarı en son çıkan lüks akıllı telefonu talep edecek çünkü buna siz alıştırıyorsunuz.
eğer alınmazsa sahip olmazsa kendisini eksik ve geri kalmış hissedecek.
atılganlıktan uzak tuttuğunu parçalayan bir birey olamayacak. kapitalizme kurban gidecek arabası iyi kıyafetleri marka telefonu on numara olunca adam oldum sanacak o çocuk .
çünkü ailesi bunun tohumlarını çocuklutan atıyor.
insanlıktan iletişimden empatiden acıdan sosyallikten yaratıcılıktan uzatk bir çocuk olacak sadece paraya değer veren.
akıllı bir şeyler alarak çocuğunu zamanla aptallaştıracak ailedir. tabletle nasıl da güzel oynuyor uslu uslu duruyor diye de sevinirler bu salaklar. ama bilmezler o tablet yüzünden o çocuğun nasıl tembelleşeceğini ve zekasının gelişmeyeceğini. ilerde güzel işler başaracak, insanlara faydalı olacak bir birey yetiştirmek yerine robot yetiştireceklerini en kısa zamanda görürler umarım.
Çocuk bakmaktan aciz ailedir. Çocukla ilgilenecek vakitleri yoksa yapmamalılar.hemen eline bir tablet veriyorlar çocuk şımarmaya başlayınca. Cehalet aç bir masal oku şu çocuğa .
Kavrayış ailesi kafasında insan topluluğu. Birbirinden aptal ve doyumsuz nesil yetiştirecek ailedir. Uzak dursunlardır dünyadan. Mars'ta hayat falan bulunmadı mı ya burdan sıkılıp gitseler toptan.
cahilliktir. Bu toplumun en buyuk sorunu maalesef. cocuk yetistirmeyi bilmiyorlar. onu alacagina cocugun zekasini gelistirmeye yarayan sosyal aktiviteler belirle, satranc oynat kitap okut....
Komşumuzun, çocuğuna aldığı hediye. Aslında ne kadar salaklık yaptıklarını bilmiyorlar. Beş yaşındaki çocuk bile bu devirde teknoloji kölesi oldu efenim.