beş vakit namaz kılıp alkol kullanmak

entry17 galeri0
    1.
  1. namaz görevini yerine getirip günahı göze almakla gerçekleşecek eylem.

    sevap amacıyla namaz kılanlar uzak dursunlar. sevap alamazlar. amacını skim.
    allah için namaz kılmak varken, sevap gibi her an işlenen, her an yok olabilen bir kavrama verdiğin önem nedendir arkadaş.
    2 ...
  2. 2.
  3. kimse yaradan adına konuşamaz. kuran-ı kerim de helal ve haram olan unsurlar açıkça belirtilmiştir. fakat kimisi 5 vakit namazını kılar. alkol alır. eğerki allahü teala o kişinin namazını kabul ediyor, ise bize yargılamak düşmez. bazılarımız ağızına alkol almıyor. ama dedikoduyu alıyor. ne garip bir çelişki...
    4 ...
  4. 3.
  5. Eğer gıybetlerimiz alkol kadar sarhoş etseydi,namazlarımızı sallana sallana kılardık.(senai demirci)
    2 ...
  6. 4.
  7. Doğru bir eylem değildir.Ve de haramdır. Fakat gel gelelimki alkol direk yasaklanmamıştır kuran da belirli aşamalardan sonra belirli zaman diliminden sonra yasaklanmıştır. Mesela Alkollü iken namaza yaklaşmayınız denmiştir. Nedeni kötü kokusu nedeniyle diğer insanları rahatsız etmemek için fakat sahabeden alkollü gidenler olmuş sonra haram kılınmış. Ayrıntılı bir konu ama yüzeysel olarak ancak bu kadar anlatılır.
    0 ...
  8. 5.
  9. alkol alıp, sıfır promil gezen insanlardan daha sağlam yere basan insanlar tanıdım. başkalarını arkadan çekiştirmeyi, kabul edip yola devam eden bir yürek yok kimimizde...
    0 ...
  10. 6.
  11. 7.
  12. masumane bir eylemdir yaptığı.

    ben bu memlekette namaz kılıp çalanları,karısını aldatanları, yetim hakkına göz dikenleri bile gördüm.
    1 ...
  13. 8.
  14. Alkolün haram olmadığına inanan kişidir. alkol kuran-ı kerim'de haram edilmemiştir. Ne var ki, kuran-ı kerim yeryüzüne getirildiğinde o dönemin arapları alkol zaten kullanıyormuş. Alkol daha sonra peygamberimiz tarafından " içildiğinde allah'a isyan edildiği " gerekçesiyle hadislerde yasaklanmış. Sonuç olarak, ağzıyla iççmesini bilen, içipte sağa sola saldırmayan, içip içip allah'a isyan etmeyen birisi tarafından haram olarak karşılanmaması gayet normaldir. Hem içer, hem ibadetini yapar. Kime ne?
    2 ...
  15. 9.
  16. 10.
  17. Herhangi bir sağlık çalışanı ise gayet normal olan bir durumdur.
    0 ...
  18. 11.
  19. ikisinin yeri ayrı. ama üniversite sınavındaki gibi 4 günah 1 sevabı götürüyorsa sevaplar açısından karlı eylem.
    0 ...
  20. 12.
  21. beş vakit namaz kılanlar da pek görülen bir eylem değildir, lakin sadece cuma namazlarını, bayram namazlarını kılan insanlar bunu yaparlar. en önemlisi her şeyin yeri ayrıdır sevabında günahında. her iyi yada kötü eyleminde sevap ve günahları birbiriyle eşit değildir yani 1 yanlış 1 doğruyu götürür gibi bir mantık kurulamaz en son sevaplarının çokluğuyla cenneti hak edersin sevaplarının diyeti olarak ta cennete gitmeden önce acı çekersin. tabi ki en doğrusunu Allah bilir.
    0 ...
  22. 13.
  23. Bes vakit namazini kilipta miletin cekistirip onu bunun malinda gozu olucagina alkol alird aha iyi dedirten tesbit.
    0 ...
  24. 14.
  25. sarhoşken namaz kılmadıkça sorun oluşturmamakla birlikte kimsenin ikisini birlikte yaptığı için yargılanamayacağı eylem topluluğu.**
    0 ...
  26. 15.
  27. namazı, temizlik ve spor aktivitesi olarak benimseyip, alkolü de iç organlarını dezenfekte etmek için kullanan bir bünye olabilir mesela.
    yurdum insanının davranış biliminin sınırlarını zorlayan icraatlarına tıp camiamız akıl sır erdiremezken, sözlük tayfasından teşhis ummak hayalperest bir yaklaşım olsa gerek.
    0 ...
  28. 16.
  29. sürekli 31 çekip gusül abdestti alan insandan farkı yoktur.
    0 ...
  30. 17.
  31. "Ey iman edenler! Sarhoşken ne dediğinizi bilene kadar namaza yaklaşmayın."

    ayetine binaen, sarhoş olmadığı müddetçe namaz kılmamasını gerektiren bir durum yoktur.
    hakkıyla yerine getirilen namaz ibadeti kötülüklerden alıkoyacaktır diye umulur.

    "Muhakkak ki namaz, insanı kötülüklerden alıkoyar"

    mümkündür.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük