yüzde yüzünü ya da yüzde üçünü. genelde beynimizin yüzde 10'unu kullandıgımız söylenir. bu genelde geri kalan yüzde 90'ı da kullanabilsek ne olacagı tartışmasına neden olur. aslında insan beyninin tamamı zaman zaman da olsa kullanılır. diger yandan new york üniversitesi sinirsel bilimler merkezi'nden peter lennie'nin yakın zamanlarda yazdığı birmakale, beynin ideal olarak nörönların yüzde üçünden fazlasını aynı anda çalıştırmaması gerektigini, aksi halde kullanılan her bir nörönu düzeltmek için, beynin karşılayabiliceginden çok daha büyük bir enerjiye ihtiyaç duydudugunu bilirtmektedir. merkezi sinir sistemi beyin ve omurilikten oluşur ve iki tür hücreden meydana gelir: nörönlar ve glaia hücreleri. nörönlar temel bilgi işleyicileridir aralarında veri alışverişişi yaparlar. veriler dal benzeri dendritler aracıgıyla alınır ve kablo benzeri aksonlarla verilir.her bir nörönda 10.000'e kadar dendrit olabilir fakat sadece bir akson vardır. akson, küçük bir nörön hücresinden binlerce kat daha uzun olabilir. zürafa lardda bulununan en uzun aksaon hücresi 4,5 metre uzunlugundadır. sinapslar, akson ve dendritler arasındaki elektrik itkisinin kimyasal sinyallere çevrildiği geçiş yerleridir. sinapslar elektrik düğmeleri gibidir, bir nörönu digerine bağlayarak beyni bir iletişim ağına dönüştürürler. glia hücreleri beynin yapısal çercevesini oluşturur, nörönları idare ederek temizlik işlevi görür ve nörönlar öldükten sonra kalıntıları temizler. beyinde nörönların elli katı kadar glaia vardır. tek bir insanbeyninde yaklaşık beş milyon km akson, bir katrilyon 1.000.000.000.000.000 sinaps ve 200 milyar kadar nörön vardır. eger nörönlar dışarda yan yana yayışsalar 25.000 metrekarelik alanı, yani bir futbol sahasının dört katını kaplarlar. beyin içinde bilgi alışverişi yollarının sayısı dünyadaki atom sayısından daha fazladır. bu muazzam potansiyalle, beyinimizin kaçta kaçını kullanırsak kullanalım hepimiz taabii ki biraz daha iyisini yapabiliriz.
herhangi bir siteden alıntı yapmadım okudugum bir kitaptan paylaşım yaptım bilginize.
misal sözlükte bazı arkadaşları incitmemek ve onların seviyesinde iletişebilmek için götümü kullanıyorum ben.
mis gibi dinlendiriyorum beynimi. ohh lallaa.
BEYnimizin kontrolü dualarda gizliBeyninizin kontrolü dualarda gizli !
Gerek Dua ve gerekse Zikir, insan beynindeki kullanılır kapasitenin artarak, kendisindeki Allah tarafından bahşedilmiş olan özellik ve kuvvetlerin açığa çıkması için yapılan çalışmalardır! Kişi, aynı zamanda, bu çalışmalar ile ölüm ötesi bedenini de inşâ etmektedir... Allah`ın "ıRADE" sıfatının adı olan "Mürîd" ismini, örneğin hergün 3 bin kez tekrarladığınızda; bir kaç ay içinde irade kuvvetinin arttığını görebilirsiniz. ırade zayıflığı yüzünden gerçekleştiremediğiniz pek çok şeyi, kendinizi zorlamadan başardığınızı farkedersiniz! ışte zikirle beyin gelişimi üzerine uzmanlardan açıklamalar ve Kur'an'dan ayetler
Zikir, beyinde belirli anlamlar taşıyan kelimeleri tekrar etme çalışmasıdır.. Zaman ve mekânla, inançla kayıtlı değildir!..
ZıKıR sayesinde beyin hücreleri arasında oluşan Bio elektirik enerji ,Zikrin söylemi sırasında hücre duvarlarından geçip diğer kullanılmıyan bölgeleri harekete geçirir.
Sen, Allahın ilminde, Onun güzel isimlerinin özellikleriyle yaratıldığın için, Allah isimlerinin işaret ettiği mânâlar, özellik olarak senin beyninde açığa çıkmaktadır. Allah`ın güzel isimlerini beyninde tekrarladığın zaman, bu isimlerin özelliklerinin beyninde daha da gelişmesini sağlamış olursun..
Allah`ın "ıRADE" sıfatının adı olan "Mürîd" ismini, meselâ hergün diyelim ki üçbin defa civarında tekrarladığın zaman; bir kaç ay içinde irade kuvvetinin arttığını görürsün!..irade zayıflığı yüzünden gerçekleştiremediğin pek çok şeyi, kendini zorlamadan başardığını farkedersin hayretle!.
Zikrin, yani kelimelerin beyindeki tekrarının, beyinde yeni hücre bloklarını devreye sokma çalışmaları olduğunu tasdik eden ilk bilimsel makale ise 1993 yılı aralık ayında Dünyanın en ünlü bilim dergisi olan "Scientific Amerikan"da John Horgan imzasıyla yayınlandı... Uzun yıllar yapılan yoğun laboratuvar çalışmaları sonucu açıklanıyordu bu makalede.. Sonuç; her yeni öğrenilen ve tekrarlanan kelimeler, beyinde o zamana kadar boş-âtıl duran hücre guruplarını devreye sokarak beynin çalışan kapasitesini arttırıyordu!..
Siz, Allah`ın isimlerini beyninizde, bir süre, belirli bir düzen içinde tekrar ettiğiniz zaman, otomatikman beyninizde o anlam doğrultusunda bir kapasite oluşuyor; böylece kişiliğinizi o anlam istikametinde geliştiriyorsunuz!
zikirden amaç da ötendeki bir tanrıyı hoşnud etmek değil; beyin kapasiteni ve buna bağlı olarak anlayış ve idrak kapasiteni arttırarak, özündeki Allah`ı tanımak; o güzel isimlerin anlamlarının sende kuvvetli olarak açığa çıkmasını sağlıyarak "hilâfet sırrını" yaşamaktır!..
Jon hargon isimli Bilim adamı Beyinde entegrasyonu sağlıyan beyin üstü bir güç bir olgu varmı sorusunu araştıdığında,Beynin( nöron action) aktivitesi.
deneklere verilen sözcüklerin sürekli tekrarı halinde , nöron aktivitesi artıyor.Verilen sözcük anlamı kişilerin davranışlarını etkiliyor.
Telkinlere dayalı Psikoterapide bu yollla davranış bozukluğu gösteren kişileri tedavi etmiye çalışmaktadır.
hepsini kullanıyoruz raad olun. o %10 u kullanıyoruz diyenin zaten beyninin tümü %10 onlara bakmayın. insan beyninin tamamını kullanır. tabi yobazlar hariç.