Son yapılan incelemelerle sürekli ekran ışıkları, lambaların ışıkları vs.'ye maruz kalan insan beyninin manyetik yapısında ciddi değişimler gözlenmeye başlanmıştır. Bu değişimler son yıllardaki zeka gerilemesinin en büyük sebeplerinden biri olarak görülür.
Bir kısım insanların hala kullanmamakta ısrar ettiği bir organ . ya organizma uğraşmamış , 100 milyar nöronu bir araya getirmiş , trilyonlarca bağlantılarla ; bilinçi ve zekayı oluşturmuş . Ama gel gör ki adam bunu kullanmaya üşeniyor .
Bazı insanların inatla kullanmadığını en basit şekilde sol framedeki başlıklardan anlayabileceğimiz organ. Kullanılması halinde herhangi bir olumsuzluk sebebi olmadığını, aksine yararlı ve üstelik de bedava olduğunu anlatmanın yapılabilecek en büyük iyiliklerden olduğunu belirtmekte de fayda var.
yeditepe üniversitesi'nde endüstri ve sistem mühendisliği topluluğu tarafından yapılan seminer/organizasyondur. beyin'16 "hedeflerini sırala adımlarını hızlandır" mottosuyla yapılacak. 10-13 martta yapılacak etkinliğe çeşitli sektörlerden büyük firmaların üst düzey yöneticileri konuşmacı olarak katılacak ve öğrencileri profesyonel hayatta nelerin beklediği , öğrencilerden neler beklendiği gibi çeşitli konuları ele alacak. seminerlerin yanısıra istanbul'un gözde mekanlarında gece eğlenceleri olacak. konaklamalı ve konaklamasız olarak opsiyonları bulunan organizasyonun ayrıntılı bilgileri için (konuşmacılar önümüzdeki günlerde açıklanacak) http://beyin.yusesyeditepe.com/ .
Halk tarafından çoğunlukla yanlış inanışlar sahip olunan, en kıymetli organınımız.
Sanılanın aksine beynimizin %10'unu kullanmıyoruz. Beyin, budama veya prunning adı verilen bir sistem kullanır. Yani beyinde kullanılmayan sinir hücreleri, bu sinir hücreleri arasındaki bağlantılar işe yaramadıkları için budanırlar. Daha çok kullanılan kısımlar ise güçlenir ve daha sıkı bağlantılar oluştururlar.
Yani beynimizin %100'ünü kullandığımızı söyleyebiliriz fakat beynin kapasitesinin değiştiğini de varsayabiliriz.